Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pripremaju peticiju

Klarani na nogama: Prvo vrtić i ambulanta, onda zgrade za stradale

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/3
16.02.2021.
u 09:00

Bude li trebalo, organizirat će se i prosvjed, kaže HSP-ov vijećnik u MO Sveta Klara Ivan Iličić

Ima na parceli uz Sisačku cestu mjesta za sve – i za zgrade za stradale u zagrebačkom potresu i za vrtić koji u Svetoj Klari čekaju već deset godina, a bez problema ondje bi se moglo ubaciti i polivalentno igralište. Tako barem razmišljaju gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Vijeća gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić, no pita li se stanovnike tog bujajućeg naselja, kaže nam Ivan Iličić, HSP-ov vijećnik u Mjesnom odboru Sveta Klara, nerijetki drže da se mora znati što su prioriteti. A njima su, ističe, prioriteti vrtić, igralište, ambulanta..., pa je nakon razgovora sa susjedima pripremio i peticiju koju ovih dana namjerava podijeliti po kvartu.

“Nemamo ništa protiv gradnje stanova za stradale, ali najprije neka se riješe nama nužni sadržaji. Stoga od vas, gradonačelniče Bandiću, tražimo da nam prvo sagradite sve ono što tražimo i što nam je stvarno potrebno, a tek onda te socijalne zgrade, ostane li dovoljno prostora”, stoji u peticiji čiji je Iličić autor. Bude li trebalo, dodaje, nakon prikupljanja potpisa organizirat će se i prosvjed.

– Tako smo radili i kad se na istom mjestu trebalo podignuti romsko naselje. Ako peticija nije dovoljno jaka, trebamo pokazati što želimo – objašnjava Iličić.

Riječ je, podsjetimo, o parceli od 50 tisuća kvadrata, a na njoj bi Bandić za one koji su u potresu ostali bez doma podigao tipsko naselje. Ideja je u početku bila sagraditi 30 zgrada, no ispostavilo se, prema informacijama koje su kasnije stigle iz Grada, da bi to bila samo prva faza.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar neugodan
neugodan
11:57 16.02.2021.

Sad ce vam doci cigani s banije, bandicevi glasaci!!!

ZV
zvone277
09:54 16.02.2021.

Bosna City ... prije par godina Bandic je tam htio graditi stanove za "brazilce iz kozari boka" pa su i tad prosvjedovali... al ovi iz kozari boka ...🤣🤣🤣

AV
Avimm
09:43 16.02.2021.

Ako je Bandic to smislio ,napravit ce on bez obzira na Vas zato ga sada na izborima posaljite nazad u Ercegovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije