Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći gubitaš

KB Sveti Duh u minusu sedam milijuna kuna

bolnica
Anto Magzan/VLM/PIXSELL
Autor
Sonja Hoffman
10.10.2011.
u 08:45

Dug zdravstvenih ustanova Zagreba popeo se na oko 18 milijuna kuna. U prvih šest mjeseci 2011. godine imaju tri milijuna manjka.

Ukupan dug zagrebačkih zdravstvenih ustanova popeo se na 17,926.382 kune! Piše tako u izvješću o poslovanju za prvih šest mjeseci ove godine koje je Skupštini uputio Gradski ured za zdravstvo. Najveće gubitke generiralo je devet zdravstvenih ustanova, a među njima su Zavod za javno zdravstvo, tri poliklinike, četiri bolnice i Dom zdravlja Zagreb zapad.

Dom zdravlja Zagreb zapad u minusu je 909.781 kunu, piše u izvješću.

Gubitak u iznosu od oko 700.000 kuna ima i poliklinika “Srčana” unatoč tome što Grad u njezinim prihodima sudjeluje s čak 6,1 posto. Specijalna bolnica za zaštitu djece s neurorazvojnim i motoričkim smetnjama otkrila je da posluje sa 845.465 kuna manjka, a zanimljivo je i da izdaci za zaposlene iznose 84 posto ukupnih izdataka u poslovanju te ustanove. Specijalna bolnica za plućne bolesti Gradskom je uredu prijavila minus u poslovanju od oko 500.000 kuna iako je Grad u ukupnim prihodima te ustanove sudjelovao s gotovo 11 posto. Dječja bolnica Srebrnjak za prvih šest mjeseci ima 253.290 kuna manjka, a Grad joj je pomogao s oko 15 posto u ukupnim prihodima. Ova se bolnica sa 18 specijalističko-konzilijarnih i dijagnostičkih ambulanti u prosjeku dnevno skrbila za 17 pacijenata. Najveći minus na računu i dalje ima KB Sveti Duh jer joj nedostaje oko sedam milijuna kuna da bi poslovala pozitivno.

Popunjenost postelja u toj bolnici je 87 posto, a u 108 dijagnostičkih i specijalističkih ordinacija njezini su se liječnici u prosjeku brinuli za 14 pacijenata dnevno, objašnjava se u izvješću i dodaje da je Grad u ukupnim prihodima te bolnice sudjelovao sa samo 2,2 posto.

Posljednji gubitaš je Zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar koji je tijekom prvih šest mjeseci ove godine poslovao u minusu za čak 5,443.321 kunu, a Grad mu je pomagao sa dva posto u ukupnim prihodima.

Ključne riječi

Komentara 8

KE
Kex
10:09 10.10.2011.

postavio sam ova pitanja vec jednom, postavit cu ih opet jer vidim da nisu dovoljno jasna. KOME zdravstvene ustanove duguju 18 milijuna kuna? zaposlenicima? da je tako vec bi bili na ulicama KAKO je moguce da je bolnica u minusu? bolnica ima X zaposlenih koji dobivaju N tisuca kuna place (sad ih trpamo u jednu grupu, al bitan je princip) XxN=troskovi placa + konstantni troskovi pogona/odrzavanja = trosak bolnice. kak je moguce to fulat za 7 mil. kuna? KAKO je moguce DA BOLNICA POSLUJE POZITIVNO? Milinovic je vec jednom izrekao ovu baljezgariju i vidim da se ponavlja opet. dakle bilo koja ustanova koja prima novac od drzave NEMOZE POSLOVATI POZITIVNO i dajte si to vise ulupajte u glavu. ona mora biti na 0 ili nesto gadno ne stima. no kako to vec ide kod nas puno toga ne stima...jer je tesko sve stavit u jednu excell tablicu i izracunat... :)

OB
-obrisani-
10:32 10.10.2011.

danas tjedan kod branimira bilica u emisiji bio je i novinar i kulminist vecernjega i rekao: u jednome skupu u spanjolskoj klintonka rekla po pitanju zdravstva: na svijetu ima samo dvije drzave koje imaju takovo zdravstvo kuba i hrvatska, dalje veli novinar vecernjeg: to sve partije na valsti moraju reci danas ili sutra ali ce morat reci: tako dalje sa nasim zudravstvom nejde i to ne mozemo placati-danas nema niko muda da to rece.

OB
-obrisani-
09:32 10.10.2011.

Milinović u Gospiću sagradio Dvore ! Možda da se obratite njemu ! Milinović je urnebesno bogat Idemo Dalje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije