Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam na Trgu

Katedrala i uspinjača najčešći su motivi na suvenirima

Sestinski suveniri izradjeni u keramici.
Robert Anić/Pixsell
23.10.2017.
u 11:01

Osmi je put na Trgu bana Jelačića Udruženje obrtnika grada Zagreba organiziralo sajam "proizvođači suvenira grada Zagreba - Zagrebu"

Koji je najprepoznatljiviji zagrebački suvenir, što je najljepše što turist može iz Zagreba ponijeti kući te koje su novosti i inovacije kada je riječ o ponudi suvenira pokazali su izlagači na već tradicionalnom sajmu „Proizvođači suvenira grada Zagreba – Zagrebu“. Osmi ga je put na Trgu bana Jelačića organiziralo Udruženje obrtnika grada Zagreba, a svoje je proizvode predstavilo desetak prodavača.

– Većinom su svi ručno rađeni u našim obiteljskim radionicama, a cilj nam je preko njih prenijeti duh Zagreba – objasnili su prodavači na čijim se štandovima sve do kraja ovog tjedna mogu naći magneti sa zagrebačkim motivima, keramičke i drvene figurice, oslikani predmeti od stakla, minijature u konzervama, nezaobilazni medenjaci i licitarska srca... Najčešći motivi su pak zagrebačka katedrala, uspinjača, šestinski kišobran, šestinska pralja i kula Lotrščak.

– Jako mi se sviđa ovaj sajam jer u Zagrebu nismo našli neku ulicu ili mjesto gdje se na jednom mjestu može razgledati puno suvenira. U centru ima samo nekoliko suvenirnica i uglavnom su raštrkane tako da je ovo odlična prilika da na jednom mjestu sve razgledamo i usporedimo cijene – zaključila je pak skupina turista iz Južne Koreje koji su Zagrepčanima savjetovali da im jedan ovakav “sajam“ traje cijele godine. 

Oni su svoje suvenire kupili u subotu na samom otvorenju sajma na kojemu je bio i gradonačelnik Milan Bandić. Istaknuo je važnost podupiranja obrtnika i poduzetnika u svim područjima, pa tako i u izradi suvenira, a njegove je riječi potvrdio i Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba, koji je dodao kako bi Zagreb u vezi s tim mogao biti uzor drugim gradovima u Hrvatskoj.     

Komentara 1

Avatar Papatest
Papatest
14:02 23.10.2017.

Najbolje bi išlo poprsje Milana Bandića

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije