Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka Ureda za prostorno uređenje

Katadioptere koji trepte iz Mesničke sele na tri raskrižja

30.10.2014., Zagreb - U Mesnickoj i okolnim novouredjenim ulicama pocela je zamjena trepcucih svjetala na rubu kolnika. Zbog zalbi stanara postavljaju se svjetla koja ne trecpu.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
03.11.2014.
u 09:27


Stanari su se izborili za uklanjanje katadioptera i iscrtavanje zebre

Trepteći katadiopteri postavljani prilikom rekonstrukcije i ovoljetnog uređenja Mesničke ulice, koji su, među ostalim, bili razlog pobune stanara toga dijela grada, bit će ovih dana premješteni na nove lokacije.

Solarni uređaji, koji su po komadu plaćeni 500 kuna, a kojih je stotinjak, rasporedit će se i montirati na tri nova raskrižja u gradu.

Pobjeda je to stanara nad gradonačelnikom Milanom Bandićem i najskupljim projektom ovoga ljeta. Uz uklanjanje katadioptera, stanari su se izborili i za iscrtavanje pješačkih prijelaza i postavljanje jasnih granica između nogostupa i kolnika u visini od 20 centimetara.

– Pješački prijelazi bit će obilježeni na mjestima na kojima je postavljena vertikalna prometna signalizacija – poručio je Dinko Bilić, pročelnik gradskog ureda za prostorno uređenje.

Trepteći katadiopteri, njih 150, bit će tako postavljeni na raskrižje Jarunske i Ulice Petrine, u Ulici kralja Zvonimira u zoni raskrižja s Ulicom Marka Stančića, u Lastovskoj ulici, u Novoj cesti u zoni raskrižja s Ulicom Dužice, a sve da bi se na navedenim lokacijama osigurala dodatna sigurnost pješaka i svih sudionika prometa.

Inače, trepteći katadiopteri, koji će biti postavljeni na druga raskrižja u gradu, zamijenjeni su novim katadiopterima koji stalno svijetle. Ovi novi stigli su iz Japana i na solarni su pogon.

Komentara 7

VI
Vito
13:32 03.11.2014.

Niti je u pitanju škola, niti kanalizacija, poštovani čitatelji, i komentatori naravno, u pitanju je svijest i savjest onih koji (ni)su izašli na izbore ________ Oni Koji Nisu izašli na izbore izabrali su gradonačelnika koji se sad skriva od odgovornosti u Remetincu. _________ Manjina onih koji su izašli na izbore bili su protiv gradonačelnika koji niti u zatvoru ne želi pustiti unosan posao iz ruku. __________ Ovi "katadiopteri" se mogu na e-bay- kupiti po 5 kuna komad ___________ Za što su plaćeni 500 kuna znaju samo oni koji su dijelili novce __________ Kako bi se u budućnosti jeftinije nabavljali slični predmeti i/ili "sve za grad", izađite na izbore gradonačelnika i izaberite nekog za koga mislite da je pošten, a ne za nekog za koga znate da će vas opelješiti, ali da će druge opelješiti još više. __________ Da, tužno je to kad vam i prezime govori čime se bavila skupina prilikom dodjele prezimena, a vi niti danas u to ne želite vjerovati

GO
golub
10:12 03.11.2014.

Na što ovi bacaju novac sirotinje a u naselju Odra u Novom Zagrebu sa nekoliko tisuća stanovnika školu iz pradoba nisu do danas uredili.

ST
starwars
16:30 03.11.2014.

Koliko se škola barem okreči za 50 000 kuna za koje su kupljena ova .ranja! To si možda mogu priuštiti Berlin i Pariz, Zagreb nikako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije