Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 188
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javni prijevoz

Od danas karta od 15 kuna nije jedina koju možete kupiti u vozilima ZET-a

ZET-ove karte
Petar Glebov/PIXSELL
01.04.2019.
u 08:23

Kod vozača će se moći kupiti i ona za 10 kuna

Kod vozača tramvaja i autobusa od danas se mogu kupiti karte za šest i deset kuna. Kartom za šest kuna moći će se voziti pola sata, a onom za deset – sat vremena. Vrijedit će samo za područje Zagreba, odnosno za I. tarifnu zonu, dok će se s ostalim kartama moći i u ostale zone. Uvođenjem novih karata, kažu u ZET-u, neće se ukinuti pojedinačna karta kupljena u vozilu od 15 kuna, za vožnju do 90 minuta kao ni dnevna karta, te ih putnici i dalje mogu kupiti kod vozača.

– Na prodajnim mjestima ZET-a, kao i na kioscima ugovornih partnera, korisnicima će i dalje biti dostupne pojedinačne papirnate karte od 4, 7 i 10 kuna za vožnju od 30, 60 i 90 minuta – ističu u ZET-u. Kod vozača će se sad prodavati jeftinije karte jer uvođenje one od 15 kuna nije postiglo uspjeh. Primjerice, od srpnja 2018. do kraja prošle godine prodano je 16 milijuna karata po četiri kune, a u istom je razdoblju onih po 15 kuna prodano tek nešto više od 170 tisuća.

Video: Osnivanje sportskog megaholdinga

Ključne riječi

Komentara 6

DI
didokvatrič
08:53 01.04.2019.

Plaćamo prijevoz i kroz prirez.Kupujemo karte od crkavive a vlast nam se smije koliko smo glupi i njih izabrali.

Avatar tram4
tram4
08:48 01.04.2019.

realno bi bilo da i JE karta 6kn👍..ona Bandićevsko-populistička od 4kn nema smisla, osim što je putnicima jeftina..ali to je samo GUBITAK...navodno sama izrada karte košta 1,10kn (tiskanje,boja i zaštitni žig)..kad s odbije porez te ono što se dobije kaoo provizija te kad grad uzme svoje ispada da je ta karta SAMO trošak...vrlo mudro je TA karta očito spasila Tisak koji će sad u prodaju kad je izvađen iz "dugova".... treba negdje iskopati informaciju KOLIKO je Tisak od tih prodanih karata uplatio gradu Zagrebu (ZET, s tim nema veze)... karte se moraju prodavati SAMO u ZET-u... ovako se može očekivati da se i u mesnicama prodaju karte za kino

VO
volina
11:42 01.04.2019.

Meni je svejedno koliko košta i gdje se može kupiti jer je ne kupujem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije