Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smotra radova

Karikature: Dr. Cvitan pregledao Milana Bandića

karikature
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/8
28.10.2015.
u 18:21

Radovi nastali prije godinu dana izloženi su na Prvoj smotri zagrebačke karikature u Muzeju za umjetnost i obrt

 Karikature zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika, nastale prije više od godinu dana,  danas su na otvorenju Prve smotre zagrebačke karikature u Muzeju za umjetnost i obrt pokazale su da su i dalje aktualne.

Karikatura na kojoj državni odvjetnik Dinko Cvitan “liječnički” pregledava Bandića ili ona na kojoj stari mačak u zavojima pita zagrebačkog gradonačelnika koliko ima života zaintrigirale su posjetitelje jer opisuju situaciju i godinu dana od njihova nastanka i događaja koji su lani spriječili otvaranje izložbe. Ona je trebala biti otvorena lani u listopadu u zgradi Gradske uprave, no gradonačelnik je dan prije bio priveden, a policija nije dopustila postavljanje izložbe.

Organizator izložbe Ivica Palatinuš zahvalio je Bandiću što je dao podršku karikaturistima da se smiju na njegov račun te istaknuo da je Hrvatska jedina zemlja u regiji koja nema humoristični list. Deset najboljih karikaturista nagrađeno je sa 2000 kuna. Izloženo je 80 karikatura 37 autora, a izložba će biti otvorena do 8. studenoga.  

>>Karikature Bandića i suradnika u MUO-u

>>Felixove karikature tradicija su Večernjaka

Komentara 1

SA
santos008
02:02 31.10.2015.

Dr,Cvitan"Nek udje sljedeci Goran Radman.''

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije