Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obljetnica Tuđmanove smrti

Karamarko Vladu nazvao sebičnom i prepotentnom

Franjo Tuđman
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/12
09.12.2013.
u 22:58

Povodom 14. obljetnice smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana u kongresnoj dvorani hotela Sheraton održana je tribina pod nazivom "Dr. Franjo Tuđman – vizionar i državnik".

Povodom 14. obljetnice smrti prvog predsjednika Republike Hrvatske Franje Tuđmana u kongresnoj dvorani hotela Sheraton održana je tribina pod nazivom "Dr. Franjo Tuđman – vizionar i državnik".

Tribinu su organizirali Hrvatski memorijalno dokumentacijski centar Domovinskog rata i Zaklada hrvatskog državnog zavjeta, a govornici su redom bili Milan Kovač, predsjednik kluba utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice, Ante Nazor, ravnatelj Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata, general Damir Krstičević, dopisnica Večernjeg lista iz Sjedinjenih Američkih država Jadranka Jureško-Kero te Miroslav Tuđman i predsjednik HDZ-a, Tomislav Karamarko.

Karamarko kritizirao Vladu

Svaki se govornik osvrnuo na rad i ostavštinu prvog hrvatskoga predsjednika iz perspektive svoje pozicije redovito praćen pljeskom publike. Između govora puštane su snimke obraćanja Franje Tuđmana na prvom općem saboru HDZ-a, kao i recitirani njegovi govori pred vijećem Europe u Strasbourgu te u Kninu u trenutku oslobođenja.

U svom govoru Karamarko se kritički osvrnuo na rad trenutne vlade, nazvavši ih prepotentnom, sebičnom, otuđenom i nesposobnom vlašću, te je najavio skorašnje predstavljanje plana gospodarskog oporavka Hrvatske demokratske zajednice.

>>Detuđmanizaciju su proveli Račan i Mesić jer ih Tuđman nije lustrirao

Komentara 16

Avatar §kamocemo§
§kamocemo§
08:40 10.12.2013.

...Možda bi bilo vrijeme da sva sredstva javnog priopcavanja, svi portali , radija i televizije jednostavno prekinu sve informacije ovakvog nadhebavanja HDZ-njara..!!! . : Karamarko prije 10 godina žestoko kritizirao »pogrešnu hrvatsku politiku u Bosni« - Krivi smo svi kojisvi koji smo bili u državnim strukturama, jer je svatko mogao napraviti više da se zlo umanji ili sprijeci, govorio je 2004. Karamarko o Tudmanovoj politici u BiH . U potpunosti je podržavao stavove Stjepana Mesica, vjerojatno najžešceg kriticara Tudmanove bosanskohercegovacke doktrine. U travnju 2002., kad je vec zbog neslaganja s Mesicem napustio mjesto šefa Ureda za nacionalnu sigurnost, Karamarko je u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji objašnjavao i svoju povezanost s tadašnjim predsjednikom Republike. »Medju nama je dugo postojala dobra komunikacija i zajednicka crta još od 1989. godine, kad smo se našli zajedno u HDZ-ovoj baraci. . Još su eksplicitnije Karamarkove izjave zabilježene u knjizi Ivice Ðikica »Domovinski obrat – politicka biografija Stipe Mesica«, objavljenoj krajem 2004. godine. . »Uvijek sam cijenio Mesicevu hrabrost, a ta je hrabrost pogotovo došla do izražaja kad su krenuli krvavi hrvatsko-bošnjacki dogadaji u Bosni. . Nekoliko sam puta bio svjedokom kad je žestoko i vrlo konkretno reagirao na pogrešnu hrvatsku politiku u Bosni. Bio sam u njegovu saborskom uredu kad je telefonski zvao predsjednika Tudmana i vrlo mu vatreno i žestoko objašnjavao da se rade pogrešne stvari i da s time treba prestati. Nije zazirao od svade s Tudmanom na temu Bosne. Predbacuju mu da je dijelom kriv za onakvu politiku u Bosni i apsolutno stoji da smo krivi svi koji smo tada bili u državnim strukturama, jer je svatko mogao napraviti više da se zlo umanji ili sprijeci, ali mislim da je on tu bio jako korektan i pokušavao je nešto uciniti«, . brutalno je Karamarko bio kritican prema Tudjmanu u razgovoru s autorom Mesiceve biografije.

GI
gismund
08:25 10.12.2013.

cijeli njegov komentar ove vlade je "nazvavši ih prepotentnom, sebičnom, otuđenom i nesposobnom vlašću" i s time se čovjek mora složiti. s druge strane, nije dovoljno samo ovlaš kritizirati vlast, HDZ i karamarko trebaju građanima pokazati da znaju i mogu puno bolje od sadašnje vlasti i da će ako dođu na vlast slušati glas naroda, a ne kao ova vlada tjerati inat protiv 2/3 hrvatskog naroda!

AM
ameris
08:52 10.12.2013.

On govori o prepotentnosti,što su onda bili njegovi predhodnici? Samo da gđa.Ž.Markić manje desničari..možda bi imali nekakvu alternativu za slijedeće izbore.U ovom kontaminiranom dvostranašću nitko normalan neće sudjelovati! (osim njih samih!)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije