Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Optužuju Bandića

Kaos u Holdingu: Kaznene prijave protiv autora anonimnog pisma

zagrebačka skupština, milan bandić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
02.11.2013.
u 12:59

Iz Holdinga su kazali kako je riječ o pamfletu, da znaju tko iza njega stoji. Ističu da sve odluke donose u dogovoru s partnerima

Iz Holdingove uprave ovih dana izašao je osvrt na stanje u tvrtki u kojoj se za sve što je loše optužuju gradonačelnik Milan Bandić te bivši i sadašnji čelnik tvrtke Slobodan Ljubičić.


Sindikati posrednici

Prema riječima sindikalista koji su, kako kažu, preuzeli obvezu da se javnost upozna s njegovim sadržajem, “povjerljive i točne informacije pisali su visokopozicionirani kadrovi koji ne žele pustiti da se nekad uspješna gradska tvrtka rasproda, a radnici i njihove obitelji ostanu bez posla”.

U opsežnom pismu prozivaju se Ljubičić i drugi čovjek Holdinga Ivan Tolić da vode glavnu riječ u reformi Holdinga iako nisu ekonomisti te iza sebe imaju samo poslovne promašaje. Nije pošteđena ni nova pročelnica za gospodarstvo Mirka Jozić. Ona je donedavno bila šefica financija Holdinga pa je prozivaju za trošenje novca na ručkove, visoke cijene mobitela te optužuju da je u sukobu interesa jer je njezin suprug suvlasnik zaštitarske tvrtke Bilić-Erić koja ima ugovore s Holdingom. Jozić je kazala kako nije bila u sukobu interesa jer nije u upravi Holdinga ni njegovom Nadzornom odboru, a za trošenje novca pozvala da tko želi neka zatraži službeni ispis računa. Dio plana sadašnjeg vodstva protiv kojeg se autori pisma bune je i pretvaranje podružnica u samostalna trgovačka društva.


Nabrojili promašaje

“Izdvajanjem bez imovine s malo kapitala priprema se teren za jeftinu privatizaciju od već poznatih kupaca jer je ovo Bandićev zadnji mandat”, stoji u anonimnom pismu. Ljubičića i Bandića proziva se za loše ulaganje 1,1 milijardi kuna u nepotrebna zemljišta na koja je Holding platio i oko 500 milijuna kuna kamata. Navode da je promašaj i ulaganje u Sopnicu, a optužuju ih i za uništavanje ZET-a koji do 2006. nije bio u minusu. Iz Holdinga su kazali kako je riječ o pamfletu iz čijeg se sadržaja može naslutiti tko stoji.

“Jasno je da toj osobi (ili možda više njih) nije u interesu stabilizacija tvrtke nego obmanjivanje javnosti. Zbog toga razmišljamo i o podnošenju kaznene prijave. Naglašavamo da se sve poslovne odluke donose u dogovoru s našim socijalnim partnerima pri čemu se posebno uvažava i mišljenje struke zbog čega su angažirane i dvije renomirane konzultantske kuće – KPMG i Deloitte”, stoji u odgovoru.

Komentara 19

A9
AAA-999
15:16 02.11.2013.

Iza uništavanja Holdinga i zagreba stoji ista organizacija - Partija

Avatar mrtvu majku komunističkuu usta
mrtvu majku komunističkuu usta
16:39 02.11.2013.

hahahaha pisali visokopozicionirani članovi koji se brinu o radnicima i njihovim obiteljima. samo deri milane bandu uhljebljenu

JO
JoMarkic
16:33 02.11.2013.

Kadrovi Čovića i Milanovića koji trebaju dobiti nogicu sabotiraju novu upravu. Ljubičiću, van iz holdinga s tim uhljebima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije