Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na Cvjetnom i Trgu bana Jelačića

Kandidati za gradonačelnika počeli prikupljati potpise

Kandidati za gradonačelnika Zagreba počeli s prikupljanjem potpisa
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
17.04.2021.
u 13:40

SDP-ov Joško Klisović je, kod spomenika kralju Tomislavu,  gdje prikuplja potpise za gradonačelničku kandidaturu, rekao kako će uvesti i provoditi temeljitu reformu Gradske uprave, drastično smanjiiti broj gradskih pročelnika i ureda te da ih neće biti više od 10.

Već rano ujutro postavili su svoje štandove diljem centra grada, a dan provode prikupljajući potpise koji će im omogućiti da postanu i službeni kandidat za gradonačelnika. Miroslav Škoro, Josip Klisović, Anka Mrak Taritaš i Davor Filipović  samo neki su od kandidata koji su stajali na Cvjetnom, Trgu bana Jelačića,Tomislavcu te drugim lokacijama po gradu i motivirali potencijalne glasače da potpišu za njihovu kandidaturu. 

SDP-ov Joško Klisović je kod spomenika kralju Tomislavu,  gdje prikuplja potpise za gradonačelničku kandidaturu, rekao kako će uvesti i provoditi temeljitu reformu Gradske uprave, drastično smanjiiti broj gradskih pročelnika i ureda te da ih neće biti više od 10. Zagreb će dobiti onoliko gradskih ureda i pročelnika koliko mu, kao i građanima,  stvarno treba rekao je Klisović u izjavi novinarima najavivši i osnivanje gradske riznice kako bi se za svaku kunu iz gradskog proračuna znalo kako, kamo i zašto je potrošena.

Tomislav Tomašević iz platforme Možemo najavio je pak osnivanje Savjeta za Zagreb, nestranačko savjetodavno tijelo kojim će, kaže, aktivirati znanje i iskustvo bitno za razvoj grada. 

- Radi se o nestranačkom stručnom tijelu u koje smo okupili doista vrhunske stručnjake za različita područja koja su bitna za održivo i dobro funkcioniranje Zagreba - rekao je Tomašević u parku Zrinjevac. Savjet ima 14 članova od kojih nitko nije član niti jedne od stranaka paltforme. 

Miroslav Škoro, kandidat Domovinskog pokreta, bio je na Jelačić placu i rekao kako je uvjeren da će puno više od potrebnog broja potpisa prikupiti vrlo brzo. Osvrnuo se i na posljednje izborne ankete te izrazio uvjerenje da će dobiti povjerenje građana i ući u drugi krug lokalnih izbora u gradu Zagrebu.

- Nitko nema monopol na istinu i mi želimo poštene i fer izbore u kojima svi trebamo imati jednaka prava. Jučerašnji pokušaj Faktografa da se moje ime stavlja u kontekst antisemitizma, nečega vrlo ružnog, čega se grozim i o čemu u mojoj karijeri nećete naći niti jednu poveznicu je nedopustiv i mi ćemo se svim pravnim silama pobuniti protiv toga. Znamo otkuda puše vjetar i  Faktograf se na ovaj način svrstao i odredio u političkom smislu, što je suprotno svemu onome što zagovaraju i za što se predstavljaju -  istaknuo je Miroslav Škoro. 

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i potpisom podržao kandidaturu Davora Filipovića za zagrebačkog gradonačelnika poručivši da zajedno s njim treba ići ka boljem, kvalitetnijem i bolje uređenom Zagrebu.



- Pet tisuća potpisa koji su nužni su već 'u džepu' i na taj način Davor Filipović ide snažno u odlučni i ključni dio kampanje do 16. svibnja. Mi smo ovdje da idemo zajedno s njim prema boljem, kvalitetnijem i bolje uređenom Gradu Zagrebu -  rekao je Plenković novinarima na Cvjetnom trgu. 

ilipović je izrazio zadovoljstvo potporom najviših državnih i stranačkih dužnosnika i rekao da svi znaju kako izgledaju političke utakmice kada HDZ nastupa snažno i jedinstveno.

- Kao što smo na parlamentarnim izborima u sve četiri zagrebačke izborne jedinice ostvarili najbolji rezultat, vjerujem da će mi naši sugrađani dati povjerenje da zajedno s njima u slijedeće četiri godine ovaj grad bude grad u kojem će najbolji pobjeđivati i najslabiji biti zaštićeni -  poručio je Filipović.

Komentara 4

MG
milerazbojnik@gmail.com
12:20 19.04.2021.

profulah stranicu ne dajem nikom od njih svoj potpis da se može hvalit da ima više pristalica niti njima niti stranki dajemkao slobodnjak kom ja hoču a jedino kad su u pitanju prikupljanja potpisa dajem kad narod hoče od vlastivlasti da promjeni nešto i uvjekovakvi koji se dokopaju vlasti poslije ignoriraju želju i volju tog naroda imao li on dovoljno potpisa vele preskupo im moš si mislit sloboda bez ikakve obaveze moćnicima i kraj priče

KO
Kokoiduhovi
11:20 18.04.2021.

No da bi nas HDZ kandidat Filipović uveo u neko "bolje" vrijeme, popravio ono što njegova stranka radi i radila je....Nema šanse Jer kako bi HDZ kandidat ispravljao ono što je HDZ Vlada i Sabor, odlučila i napravila?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije