Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za eu fotelje

Kandidati T. Holjevac u EU parlamentu lobirat će za žene

tatjana holjevac
Dalibor Urukalović/PIXSELL
12.03.2013.
u 09:27

Zagrebačka nezavisna lista Tatjane Holjevac prva od gradskih stranaka istaknula je kandidate za Europski parlament

Zbrinjavanje otpada, jednakost žena u politici i na poslu te restrukturiranje zdravstva, tri su područja za koja se spremaju lobirati kandidati Zagrebačke nezavisne liste u Europskom parlamentu. Dijana Kobas Dešković, Mario Obradović i Ana-Marija Kulušić nisu vrli političari, no to im, kažu, i nije primarna stvar. Stručnost im je iznad svega, a u tome pak imaju veliko iskustvo.

– Sada je pravi trenutak da se pozabavimo pitanjima koja se odnose na položaj žena i majki u društvu. To je jedan od uzroka negativnih demografskih trendova koje su u većini europskih zemalja već počeli rješavati odgovarajućim mjerama. Vrijeme je da se i mi uključimo – kazala je psihologinja Dijana Kobas Dešković.

Njena kolegica stomatologinja Ana-Marija Kulušić u Europarlamentu se vidi u stručnom odboru za zdravstvo.

– Naše zdravstvo kaska za europskim i na tom području može se učiniti puno toga. Otvaranje novih bolnica, među kojima je i sveučilišna bolnica, koju vidimo kao destinaciju zdravstvenog turizma, samo su neki od projekata za koje bismo pokušali dobiti novac iz EU – objasnila je Ana-Marija.

Gospodarenje otpadom, problem koji dugo muči Zagrepčane, ali i druge stanovnike Hrvatske, pokušat će riješiti Mario Obradović. Inženjer upravljanja u kriznim situacijama smatra da se iz europskih fondova može povući znatan novac kako bi se problem konačno i riješio.

– U Hrvatskoj ne postoji ni jedno uređeno odlagalište za otpad uređeno po europskim standardima. Kod nas se tek osam posto otpada reciklira, dok je u Europi taj postotak od 20 posto naviše – objasnio je Obradović.

Komentara 3

AN
ankicascreiber
09:49 12.03.2013.

Koji bezveznjakovići, koji bezvezan program, program koji nema veze sa stvarnosti. Gdje su radna mejsta, gdje je tehnološka konkuretnost za SADom ili zemljama azije. Gdje je učinkovita birokracija. Kako možeš biti konkurentan u Europi sa SADom i azijom kada u Europi nepotrebna bezvezna birokracija sve usporava 10 puta duže nego u konkuretnim zemljama. Sjetimose sinclar computer su nsastali prvo u Europi, ali Apple i Microsoft došli su iz Amerike, jer oni nemaju gluposti koje europska politika pravi svojim građanima. Ovo me podsjeća na Pokondirenu Tikvu Branislava Nušića.

AN
ankicascreiber
11:12 12.03.2013.

političari u hrvatskoj su toliko potrošeni da se ne znaju ni pretvarati da imaju nekakav ozbiljan program. Užasno je transparetno kako se neki ljudi guraju u EU parlament samo zbog privilegija koje im to donosi, a nemaju veze sa stvarnošću. Boriti ću se za prava žena u EU je tako transparentno da čak i Severina misli, bože koji plitki populizam.

AN
ankicascreiber
11:15 12.03.2013.

Europa treba razvijati tehnološklu i administrativnu konkuretnost sa SADom, Azijom, Rusijom. Bez vrhunske tehnologije, i skladno organizirane brze državne birokracije europa je propala. Već danas Njemačke firme zarađuju više od suradnje s azijom i SADom nego li sa EU. Sve ove činjenice su za večinu kandidata svemirski brod, činjenice koje njihovi mozgovi ne mogu shvatiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije