Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mgz

Kampanja 'Čitaj mi': Obradovali klince slikovnicama i knjigama

Foto: Muzej grada Zagreba
1/3
27.02.2021.
u 12:45

Kampanji je potporu pružio i Muzej grada Zagreba i Vesna Leiner, muzejska savjetnica pedagoginja, voditeljica Pedagoško – andragoškog odjela Muzeja grada Zagreba, koja je sakupljene knjige i didaktička pomagala darovati Klinici za dječje bolesti Zagreb

U povodu Međunarodnog dana darivanja knjigom , ali i Međunarodnog dana materinjeg jezika, Muzej grada Zagreba dao je potporu i pridružio se prvoj nacionalnoj kampanji "ČItaj mi" u okviru koje su sakupljane skilovnice i dječje knjige.

"Jeste li znali da svako treće dijete u Hrvatskoj nema niti jednu slikovnicu ili dječju knjigu? Taj iznimno tužan i zabrinjavajuć podatak svima nam je poziv na akciju! Siromaštvo u dječjoj dobi često ostavlja trajne i neizbrisive posljedice zdravlje, obrazovanje i sveukupan razvoj djece, pokazalo je istraživanje UNICEF-a iz 2012. godine.  Sve nas posebno raduje što su veliko srce i darežljivost te želju da pomognu drugoj djeci pokazali učenici razredne nastave Matične škole Jurja Barakovića Ražanac, koji su u sklopu kampanje  pod sloganom “Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj” skupili uistinu mnogo slikovnica", vele iz Muzeja Grada Zagreba.

Pri realizaciji kampanje veliku su pomoć pružile školska knjižničarka Danijela Petani i njihove učiteljice Ljubica Miletić, Ivana Jović i Ana Zekanović. U kampanju se usto, darivanjem udžbenika i didaktičkih pomagala za školu u bolnici, uključila i zadarska podružnica izdavačke kuće Profil i gđa Martina Božaić.

"Kampanji je potporu pružio i Muzej grada Zagreba  i Vesna Leiner, muzejska savjetnica pedagoginja, voditeljica Pedagoško – andragoškog odjela Muzeja grada Zagreba, koja će, u ime svih sudionika kampanje, sakupljene knjige i didaktička pomagala darovati Klinici za dječje bolesti Zagreb. Slikovnice, knjige i pomagala malenimsmo pacijentima Klinike za dječje bolesti Zagreb poklonili već omogućivši im time što ugodniji boravak u bolnici", vele iz MGZ-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije