Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skupštinari odlučuju

Grad bi propisao “uniformirane” kamere za nadzor pročelja

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
09.03.2018.
u 19:12

Za videonadzor fasada dobiva se subvencija od Grada pa se sad želi da nadzor bude što kvalitetniji da se grafiteri mogu pronaći

Minimalne tehničke uvjete za kameru koja nadzire pročelja propisat će Grad, slože li se s tim zastupnici u Skupštini.

Svrha takvog prijedloga jest omogućivanje, kažu u Gradu, što bolje rezolucije tehničkog uređaja koji će zatim pomoći u što bržoj identifikaciji vandala koji šaraju po zgradama. Specifikacije će se propisati za one kamere koje Grad sufinancira u sklopu odluke o zaštiti objekata od grafita.

– S 80 posto sufinancira se uklanjanje grafita na svim vanjskim dijelovima objekta, sa 60 posto nanošenje zaštitnog antigrafitnog premaza, s 80 posto nabava kamera i tehničkog uređaja za videonadzor uličnog pročelja, a sa 60 posto nabava kamera i tehničkog uređaja za videonadzor ostalih pročelja – u prijedlogu odluke stoji za što se sve mogu dobiti sredstva od Grada. A na “uniformirane kamere” ide se, objašnjava se, jer će kvalitetniji videonadzor pomoći i komunalnim redarima da što prije dođu do prekršitelja odluke o komunalnom redu, koja zabranjuje pisanje grafita, poruka ili na drugi način uništavanje vanjskih dijelova zgrade.

– Većina uređaja na tržištu sadrži predložene tehničke karakteristike što znači da je takav videonadzor dostupan svakom zainteresiranom podnositelju zahtjeva, a vrijednost mu je oko pet tisuća kuna.

Pogledajte i novi rotor u Zagrebu:

Komentara 7

Avatar Niškorist
Niškorist
08:07 11.03.2018.

Kamere djeluju i psihološki da ih ima u raznim bojama ?

DO
domolub
20:10 09.03.2018.

u njemackoj JE TO VEC O HOO HO ODKAD. A NASI SE TEK SADA BUDE KAO I UVIJEK

Avatar Halidumjestohalida
Halidumjestohalida
23:02 09.03.2018.

Orwellovsko društvo na pomolu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije