Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokazna vježba

Kalinić: U civilnoj zaštiti fale mladi ljudi, javite se!

Cilj je okupiti 10.000 obučenih ljudi koji će znati reagirati u hitnim situacijama
Foto: Robert Anic/PIXSELL
23.04.2018.
u 09:15

Kod Motela Plitvice na zagrebačkoj obilaznici 50 sudionika pokazalo je kako postupati u slučaju radiološke nesreće

Kako postupati u slučaju radiološke nesreće, pokazalo je 50 sudionika pokazno-terenske vježbe “Motel Plitvice 2018.”, koju je organizirao Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Ovakve vježbe, kazao je pročelnik Pavle Kalinić, bitne su kako bi sve službe znale svoju zadaću u slučaju slične nesreće te kako bi se, naknadnim pregledom snimke, mogle utvrditi greške koje treba popraviti.

– Cilj je da u sustavu civilne zaštite bude 10.000 obučenih ljudi, a trenutačno ih ima 700. No to su uglavnom stariji pa pozivam i mlade od 20 do 35 godina da se prijave – kazao je. 


Komentara 7

Avatar Drazen Klaric
Drazen Klaric
11:12 23.04.2018.

Hm, da slažem se. Potrebni su mladi ljudi, posebno cure. Ova Pajina starčad koja s njim pije kavicu na Cvjetnom, ne izgleda baš antiteroristički, nego više janjičarski. Bolje da mladi i zgodni piju kavicu u radno vrijeme, nego da i dalje gledamo ove dosadašnje. I da, prvi uvjet zapošljavanje, je da su završili politologiju, ili hrvatske studije. Takav nam kadar tu treba. Hrvatski mladi političari u borbi sa svim belosvetskim opasnostima, pa i kavicama.

Avatar links
links
19:26 23.04.2018.

ovaj se stvarno ufurao da je bitan... a takva mu je i plaća, nevjerojatno

HE
herojulice
13:24 23.04.2018.

Nemamo vremena, radimo u Irskoj. Neka ti se jave iz Munchen bojne i njihova djeca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije