Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN PLAN DJELOVANJA

Kalinić: Najveći su rizici za Zagreb potres, poplave i epidemije

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
30.08.2019.
u 08:52

Zagreb je dobio Plan djelovanja civilne zaštite u kojem su definirane situacije u kojima se saziva Stožer civilne zaštite te zadaće sudionika kako bi se krizna situacija što prije prevladala

Zagreb je dobio Plan djelovanja civilne zaštite. Operativni je to dokument, kazao je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, kojem je osnova procjena rizika od velikih nesreća, a namijenjen je potrebama djelovanja Stožera civilne zaštite kao stručnog, operativnog i koordinativnog tijela za provođenje mjera i aktivnosti u velikim nesrećama.

Specifičnost plana je da su definirane situacije u kojima se saziva Stožer civilne zaštite, sudionici i snage koje je potrebno angažirati ovisno o razvoju krize te njihove zadaće kako bi se krizna situacija što prije prevladala. Posebno su definirane specifične potrebe osoba s invaliditetom tijekom evakuacije i nužnog smještaja.

Plan ima opći dio, koji se sastoji od upozoravanja, pripravnosti, mobilizacije i opisa područja, a u posebnom dijelu se objašnjava način pružanja pomoći između različitih hijerarhijskih razina sustava civilne zaštite u velikoj nesreći i katastrofi te detaljno razrađuje kako se nositi s kriznim situacijama.

– Obrađeni su i najveći rizici za Zagreb – potres, poplave, epidemije i pandemije, ekstremne temperature te tehničko-tehnološke nesreće s opasnim tvarima – zaključio je Kalinić. 

Komentara 10

DO
dopizdilomi
08:58 30.08.2019.

Sve što si nabroja je kamilica u odnosu na gradonačelnika koji je gori i od cunamija.

TM
trade_mark
09:20 30.08.2019.

najveća moguća zamisliva opasnost za ovaj grad je tvoj direktor koji te ustoličio, njegovo prečasno veličanstvo milan bandić. dok taj ne skonča svi smo u neviđenom riziku!

DU
Deleted user
09:20 30.08.2019.

On ima svoj litl tenkić

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije