Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kompletno otvorenje početkom svibnja

Kako vam se sviđa novi rotor? Šaljite nam svoje komentare i glasajte u anketi

Obnovljeni rotor u Remetincu pušten u promet
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
26.01.2020.
u 10:59

Svoje komentare i iskustva šaljite na e-mail adresu gradska@vecernji.net i glasajte u anketi.

Zagrepčani su nakon više od godine dana napokon dočekali otvaranje remetinečkog rotora. No, za tramvajski promet i biciklističke staze ipak će morati pričekati do svibnja. 

Od nedjelje u 6 ujutro dva novoizgrađena tunela i prsten s pet nadvožnjaka bili su spremni za nove vozače, a cijeli projekt stoji 331,7 milijuna kuna. 

No, iako su vozači dobrodošli na novi rotor, tramvajski putnici ipak će morati pričekati do početka petog mjeseca kada se očekuje kompletno otvorenje zajedno s biciklističkom i pješačkom stazom. 

Autobusne linije koje su vozile starim rotorom od nedjelje se tako vraćaju na ceste. 

Sudski vještak za cestovni promet Goran Husinec među prvima se provozao novim rotorom nakon što je zagrebački gradonačelnik jutros obilježio završetak prve faze radova na rotoru. 

Obnovljeni rotor u Remetincu pušten u promet
1/10

Husinec je istaknuo da je rotor siguran za promet, da je signalizacija dobra te da bi se sada gužve trebale smanjiti, a sigurnost vozača povećati. 

No, jedna stvar mu nije bila jasna, a to je maksimalna dozvoljena brzina u tunelu koja sada iznosi 40km/h

- Malo je nerealno voziti 40 ovdje, a čak je i opasno voziti ovdje brzinom od 40, a na izlazu je radar. Ovo nije fer od policije da su tu stavili 40 i tamo radar - istaknuo je Husinec dok se vozio novoizgrađenim tunelom.

Sve u svemu, zaključio je da je rotor siguran i da je jako zadovoljan. 

Ali, dragi čitatelji, mi sada pozivamo vas da nam kažete kako vam se sviđa novi rotor. Svoje komentare i iskustva šaljite na e-mail adresu gradska@vecernji.net i glasajte u anketi. 

Ključne riječi

Komentara 52

ST
stefj
15:22 26.01.2020.

Osim što radi uhljeba nismo dobili pravu petlju, jer za nju nije bilo novaca, dobili smo i uhljebničku zamku s 40 km/h i kamerom, da se skupljaju "donacije" za njih... Eto, to je glavni grad Uhljebistana...

AN
anabanana
15:19 26.01.2020.

Treba tek vidjeti kako će semfori utjecati na promet. Prošli smo rotorom danas (nedjelja) u 15.00 sati. Pred semaforom ispred ulaza u rotor bilo je deset automobila. Neka netko javi koliko se čeka ponedjeljkom oko 7.30.

NZ
NAĐI-zaZAGREBbezkumova
11:37 26.01.2020.

Ubrzo će slijediti razočaranja: ograničenje brzine od 40, semafori, zastoji, čekanja, loše izvedeni radovi... A sve za 330 milijuna kuna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije