Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
županije znaju

Kako plasirati hrvatski proizvod na tržište Europske unije?

velesajam
Borna Filić/PIXSELL
17.09.2013.
u 15:20

Zagrebački velesajam od 19. do 22. rujna ugostiti će dva sajma, Sajam županija i međunarodni sajam Mystic, alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti.

Zagrebački velesajam od 19. do 22. rujna ugostiti će dva sajma, Sajam županija i međunarodni sajam Mystic, alternative, zdravog života i graničnih područja znanosti. Prvog dana u četvrtak od 11 do 14 sati ulaz na sajmove je besplatan, a potom se ulaznice pojedinačno naplaćuju 20 kuna dok se paket od dvije ulaznice za par može dobiti za 30 kuna. Cijena ulaznice za umirovljenike je 10 kuna. 

Sajam županija održava se drugi put, ovaj put s naglaskom na temu kako plasirati hrvatski proizvod na tržište Europske unije. Za razliku od prošle godine kada je sudjelovalo 18 županija, ove godine odazvale su se sve županije, a prema riječima Tomislava Tolušića, predsjednika Hrvatske zajednice županija, u odnosu na prošlogodišnji, sajam je i znatno bolji i bogatiji.

- Hrvatske županije najbitnija su tijela u državi što nažalost nije prepoznato pa je ovo prilika da se pokaže što sve županije imaju i nude - kazao je Tolušić.

U program izlaganja ulazi sve što pojedina županija želi prezentirati, kao izbor iz svoje najkvalitetnije ponude s područja proizvodnje i usluga uz prezentaciju i povijesnog, etnografskog, kulturnog, tradicijskog sadržaja i prirodnih ljepota. Svoje proizvode i usluge predstaviti će 285 tvrtki iz cijele Hrvatske, a sudjelovati će i gosti iz Mađarske i Indonezije.

Uzgoj konoplje

Uz sajam koji je namijenjen svima koje zanima što sve Hrvatska nudi, istovremeno će se odvijati i sajam Mystic koji ima za cilj promicanje zdravog života ali i upoznavanje s manipulacijama, pogrešnim učenjem te nekonvencionalnim načinima liječenja. Održati će se i dvije zanimljive tribine. Prva će sučeliti priznatu i alternativnu medicinu te pokušati pronaći odgovor hoće li alternativna medicina napokon dobiti zakonsku regulativu. Druga tema posvetit će se raspravi o konoplji, \'biljci o kojoj se uporno šuti\'.

Jure Zubak iz Udruge zelena sinergija kazao je kako je osnovni cilj udruge pokrenuti ponovni uzgoj konoplje u industrijske te medicinske svrhe.

- Do prije rata konoplja se kod nas uzgajala, a Hrvatska je bila gigant u njenom uzgoju. Rat nas je nazadio za 20 godina pa želimo demistificirat konoplju i prezentirat gospodarski i poljoprivredni razvoj koji bi se postaigao njenim uzgojem - kazao je Zubak.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije