Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
upala u zamku policije

Kako je lažna policajka varala ljude: Ja sam Maja. Trebala bih vas jer istražujemo prijevare

policija
Sanjin Strukic/PIXSELL/Ilustracija
08.05.2019.
u 14:30

Lažna policajka pokušala je izvući novac od 88-godišnjaka koji je žrtva prevaranata bio već šest puta

Dobar dan. Ja sam policajka Maja. Trebala bih vas jer istražujemo prijevare u kojima ste ranije bili oštećeni. Mogu vam pomoći da to riješite, kazala je Dragana Đ. (29) kada je u svibnju 2019. nazvala jednog zagrebačkog 88-godišnjaka.

U razgovoru je iz njega izvlačila podatke te ga je tražila da podigne svoju mirovinu. Mirovina joj je, kazala mu je, trebala zbog usporedbe novčanica, a bila je toliko uvjerljiva da je 88-godišnjaka nagovorila i da se osobno nađu. Našli su se u njegovu stanu, no Dragana Đ. nije računala da će s njim u stanu biti i njegova kći.

Dragana Đ. i njoj se predstavila kao policajka ponovivši priču o tome kako će njezinom ocu pomoći da povrati novac koji mu je ranije u nekoliko navrata uzet na prijevaru. Njih su se dvije dogovorile da se nađu u jednom kafiću, a kako je kćeri 88-godišnjaka cijela priča bila sumnjiva, o svemu je izvijestila i policiju.

Policajci su postavili zamku Dragani Đ. koja je uhićena, a kasnije i pritvorena zbog opasnosti od ponavljanja djela. Ispostavilo se da se radi o staroj znanici policije, jer je već dva puta osuđivana zbog krađa, dok se trenutačno protiv nje diljem Hrvatske vode četiri kaznena postupka zbog prijevara.

Što se pak tiče 88-godišnjaka, on je od 2015. do svibnja 2019., čak šest puta bio žrtva prevaranata. Predstavljali su mu se kao bankari, policajci, liječnici, tražeći od njega novac radi provjere novčanica. Lažni bankari 2015., uzeli su mu oko 10.000 kuna, godinu kasnije u jednom navratu je ostao bez 1200 kuna, a u drugom bez 2150 kuna i 400 eura. Sljedeće godine prevaranti koji su mu se predstavili kao lažni liječnici koji su mu došli izmjeriti tlak uzeli su mu 1600 kuna, a u drugom zlatni prsten. Bez znatne količine novca ostao je i 2017. kada je lažnim policajcima u više navrata predao ukupno 209.000 eura i 118.000 kuna. I oni su mu rekli da istražuju slučajeve u kojima je ranije bio prevaren te da im novac treba predati radi usporedbe brojeva na novčanicama.

Video: Treba mu oduzeti vozačku dozvolu: Evo zbog čega je vozač autobusa skrivio nesreću

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar VinkoL
VinkoL
14:40 08.05.2019.

Ima stari love ko pljeve, a kolko bi tek imal da je pametan!

SC
schwertransport
15:17 08.05.2019.

Ma ova prica kao da je izmisljena, sve se vraca sve se placa....mozda stari placa reket ili neke dugove pa prijavljuje kao prevaru! Obicno od velikih gazdi su djeca kockari narkomani i td...jer kod takvih radim citav svoj radni vijek pa znam iz prve ruke. Malo me zanima kako je stari stekao lovu!?

DU
Deleted user
15:33 08.05.2019.

Još je u članku samo trebalo napisat (radi poboljšane dramatike) kako dida ima samo minimalnu mirovinu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije