Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Niže se drama za dramom

Kako je Importanne centar od prve zagrebačke šoping-meke postao središte afera

Importanne
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
1/2
05.09.2018.
u 06:37

Nakon što je uprava Centra ušla u konflikt s Gradom Zagrebom, i vlasnici lokala pobunili su se protiv njezinih poteza te održavanja Centra.

Drama oko popravka pokretnih stepenica pod protektoratom zaštitara i policijska intervencija koja je potom uslijedila samo su, izgleda, vrh ledenjaka problema koje muče Importanne centar. Pandorina je kutija otvorena, a nekad prva i najveća šoping-meka u gradu danas je postala središte brojnih afera.

Isključili i dizalo

Nakon što je Grad Zagreb u Centar poslao radnike da bi popravili pokretne stepenice koje mjesecima stoje, tome se usprotivila uprava Centra. Tada je Grad, podsjetimo, angažirao zaštitare da “čuvaju“ radnike, a uprava je odgovorila pozivom policije.

POGLEDAJTE VIDEO: Radnici u Importanne centru pokušavaju popraviti stepenice

Nakon drame pobunili su se i vlasnici lokala koji posluju u Importanne centru, a kažu da ni u kojem slučaju ne podržavaju protestne akcije uprave Centra protiv Grada. Štoviše, tvrde kako im potezi upravo uništavaju promet, a najviše su ogorčeni na isključivanja struje. Tako je, navodno, uprava jučer isključivanjem struje pokušala spriječiti radove na stepenicama, a vlasnici lokala kažu kako im nije prvi put.

– Iz protesta prema Gradu su isključili i struju za dizala. Kako očekuju da osobe u kolicima siđu u Centar? – ljutito komentiraju vlasnici lokala te dodaju kako je Centar isključivanjem struje onemogućio i rad velike fontane na Starčevićevu trgu. Sve to, kažu, odbija posjetitelje, a i sve više lokala zatvara svoja vrata. Kafići su pak u problemima jer im je bez pokretnih stepenica teško posluživati stolove koje imaju na Trgu kralja Tomislava.

U sve lošijem stanju

Uprava na jučerašnjoj konferenciji nije pak željela ni potvrditi ni demantirati prozivke zbog isključenja struje, no rekli su “da će poduzeti sve što je u njihovoj mogućnosti, samo da se radovi ne nastave“.

– Vlasnici lokala nisu zadovoljni tretmanom, ali ni održavanjem centra. Mi za to izdvajamo mjesečno 11 eura po kvadratu, a smatramo da je Centar iz dana u dan u sve lošijem stanju – žale se prodavači i ugostitelji koji se još sa sjetom prisjećaju kako su nekad radili u pravoj šoping-meki. Importanne je, naime, bio prvi šoping-centar u Zagrebu, a izgrađen je 1994. godine.

 

Komentara 66

Avatar comparator
comparator
06:52 05.09.2018.

Možda Zagrepčani ne znaju da je i Večernji bio list koji se je čitao s zadovoljstvom pa čak i u ono doba kad se nije smjelo pisati istinu.Tada smo čitali "između redaka". Danas između istih redaka čitamo kome se pogodujee da bi se o njemu pisalo ,a koga se izbjegava spominjati .

Avatar Mabolimekrac
Mabolimekrac
06:54 05.09.2018.

Nekada je Vecernji bio pojam u novinarstvu. Danas ga obasjava zutilo i jeftini “liberalizam”...

Avatar cuvarkuca
cuvarkuca
07:30 05.09.2018.

Ni riječi o tome zašto se Uprava Importanne centra protivi popravku stuba, odnosno iz kojih razloga je u sporu s gradom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije