Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival tolerancije

Kako grafiteri vide deportacije žrtava II. svjetskog rata

grafiteri
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
1/3
14.05.2014.
u 21:04

Nastali radovi moći će se pogledati na izložbi od 15. svibnja u Centru Cvjetni

Mladi grafiteri Ana Belošević, Sretan Bor, Slaven Lunar Kosanović, Miron Milić, Marko Nujić, Berislav Šimičić i Stipan Tadić jučer su oslikavali panoe u Domu HDLU, nekadašnjoj džamiji, i tako simbolično obilježili jedno od sedam mjesta u Zagrebu s kojih su se deportirale žrtve u II. svjetskom ratu.

Akcija street artista pod nazivom „Ulična umjetnost protiv zaborava“ odvijala se povodom Festivala židovskog filma pod nazivom Festival tolerancije. Osim što ima za cilj odati počast nevinim žrtvama, želi potaknuti mlađu dobnu skupinu na aktivno sudjelovanje i pokretanje promjena da se nešto slično nikada više ne dogodi. Nastali radovi mogu se pogledati od 15. svibnja u Centru Cvjetni, Trg Petra Preradovića 6.

Komentara 2

KR
kristov
14:52 15.05.2014.

I ovlaš se može vidjeti da se radi o djeci, ne starijoj od 35 godina, što znači unuci ili sinovi zločinaca partizana tlape kako bi to moglo biti po djedovsko/očevskoj priči

Avatar messerschmidt
messerschmidt
13:20 15.05.2014.

Kako? Po fotografijama koje vidimo, nikako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije