Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glomazni otpad

'Kako da tako stari kauč sam odnesem u drugu ulicu?'

Glomazni otpad
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/2
14.01.2014.
u 18:45

Mobilni kontejner za krupni otpad nalazit će se na jednoj lokaciji do koje građani trebaju sami doći ili platiti prijevoz, a to posebno teško pada starijim građanima Zagreba

Dugogodišnja praksa izbacivanja glomaznog otpada na ulice više se neće ponavljati, a Zagrepčani nepotrebne krupne stvari ubuduće moraju odlagati u posebne kontejnere.

Novi način prikupljanja počeo se primjenjivati od jučer, a osim što građani stvari neće smjeti iznositi na ulicu novost je i da za iznošenje imaju jedan dan, od 8 do 19 sati. Građani Črnomerca kažu da je najveći nedostatak novog načina prikupljanja to što svi moraju krupne stvari nositi na jedno mjesto.

– Kako da ja ovako star odnesem kauč iz Primorske do Reljkovićeve! – rekao je umirovljeni Stjepan Lokmer radnicima Čistoće. Jedino su mu mogli savjetovati da potraži pomoć u oglasniku od osoba koje nude uslugu iznošenja.

– Već smo dosta toga bacili, ali imamo još stvari pa ćemo muž i ja to iznijeti – rekla je Ankica Marn (na slici) dodavši kako smatra da je novi način prikupljanja loš jer treba osigurati radnu snagu i prijevoz do kontejnera.

– Odaziv je slab i otpad iznose samo oni koji žive blizu – potvrdili su radnici Čistoće, dok se iz uprave tvrtke pozivaju na zakon koji zabranjuje dosadašnji način prikupljanja otpada. Istaknuli su i da se u siječnju otpad odvozi iz osam gradskih četvrti u kojima to nije učinjeno po drugi put u 2013. zbog zabrane odlaganja na Jakuševcu, dok će novi krug prikupljanja po cijelom gradu početi u ožujku, i to po novom modelu.

Osim redovnog odvoza, Zagrepčani mogu odvoz krupnog otpada i naručiti po potrebi, no tu uslugu moraju dodatno platiti, a cijena joj je od 800 kuna naviše.

Komentara 6

ZW
zweistein
07:57 15.01.2014.

pa valjda do umirovljeničke dobi čovjek stekne prijatelje, ima odnos sa susjedima, ima djecu, rodbinu, unuke, "tazbinu",...

VI
Vito
09:14 15.01.2014.

Dugogodišnja praksa izbacivanja glomaznog otpada na ulice više se neće ponavljati ____________________________________ Gdje si pak ti prije živio? ____________________ Izbacivanje glomaznog otpada je bilo uređeno i dobro nalaćivano ______________ Ako si obrazovan onda pogledaj na račune za "Čistoću" gdje tii je jasno napsiano kada i gdje se "izbacuje" glomazan otpad te cijena tog "izbacivanja" - bila je oko 150 kuna ______________________ Jasno je kako su to napravili ne zbog otpada, nego zbog cijene - sad to isto "rade", ali za 800 kuna ______________ U stvarnosti "radnici" čistoće ništa ne rade, nego traže da drugi rade za njih i to još naplaćuju 800 kuna, umjesto 150 kuna ____________________ Dobra zamisao, samo što Zakon ne zabranjuje dosadašnji način prikpljanja, nego dosadašnji način bacanja na odlagalište u Jakuševcu. ___________________________ Nasjeli novinari i obmanjuju stanovništvo, jer ne žele čitati zakone pa vjeruju lažljivcima koji ne žele jeftinije odvoziti smeće, nego ovakvim trikovima višestruko zarađuju na naivnom stanovništvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije