Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto ne

Kafić koji je zbog Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića postao važna politička pozicija

Foto: Anto Magzan / Pixsell
1/4
27.05.2017.
u 14:48

Ma dođu nam i lijevi i desni. Na šanku se slažu izborne liste, ali i vježba solfeggio, objašnjavaju vlasnici lokala "Zašto ne"

Obiteljski kafić Brajkovićevih “Zašto ne” u centru grada, u haustoru u Frankopanskoj ulici, prometnuo se ovog tjedna u politički možda i najvažniju stratešku poziciju u metropoli.

– Iz kafića sam pobijedio HDZ – kazao je Zlatko Hasanbegović aludirajući na nedjeljni uspjeh liste Brune Esih. U izbornoj noći, i sam nam je rekao:

– Čuj, sve je počelo kod Brke, u kafiću “Zašto ne”’. Uostalom, prva stvar koju ujutro napravim ondje je popiti kavu...

Pokrivamo spektar stranaka

I evo nas, na tom mjestu. Za šankom otac i sin Brajković, Neven (54) i Ante (29), drže jutarnju smjenu, a očekuju majku Sandru (50), koja radi navečer.

– Radi samo obitelj, nemamo konobara. No, ima to cijenu, suprugu vidim samo u Frankopanskoj na tramvajskoj stranici. Ona izlazi iz 14-ice, a ja ulazim. I tako godinama. Mijenjamo se, svatko drži smjenu – kaže Neven dok kuha kave studentima zagrebačke Muzičke akademije.

– Uz njih sam počeo i ja solfeggio učiti. A doma slušam Mozarta – smije se otac Brajković.

Vraćamo priču na politiku.

– Obitelj nam pokriva stranke cijelog spektra. Politički gledamo svaki u svom smjeru. Eto, ja sam bio sam na listi Brune Esih, supruzi je najdraži političar Zoran Milanović, a sinu..

– Moji su liberali – kaže Ante.

Uz rad od mature do diplome

Dolaze na terasu u hladu iz Leksikografskog zavoda, Dramske akademije, redatelji, dirigenti...

– Političari? I desni i lijevi. Zna se često dogoditi da za jednim stolom sjedi Zlatko Hasanbegović, a za drugim Vesna Pusić. Ili Nenad Stazić. Ugodna im je atmosfera, kava je dobra, a vole i naš odnos prema njima. Dolazio je k nama i Arsen...

A priča da su Bruna Esih i Zlatko Hasanbegović u kampanju zaista krenuli iz vašeg kafića?

– Tu su dogovarali ključne poteze. Ali ja se ne miješam... – ističe otac. S terase se vraća i sin, odlaže pladanj pa kaže:

– Počeo sam pomagati roditeljima nakon mature, a jutros sam odnio mentoru i diplomski rad. Pet godina fakulteta je iza mene, a doktorski će malo pričekati. Uspio sam, uz rad ovdje, položiti ispite. Zna se dogoditi, neki put, taman misliš da je sve gotovo, a eto nam pola Zagrebačke filharmonije nakon koncerta u Lisinskom. Ma tu je uvijek veselo. Najvažnije je da se kao obitelj sve uspijemo dogovoriti. Osim politike, ha-ha...      

Komentara 8

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
11:12 28.05.2017.

Žalosno je da se političke akcije dogovaraju i planiraju u bircuzu... što onda uopće očekivati od svega toga?!

KV
kvatrić
15:12 27.05.2017.

Jao kakve birtaške ljige! Zamisli pokrili su cijeli politički spektar. Tata desničar, mama ljevičarka, a sinek liberal. Kakav pluralizam i uvažavanje. Da ti suza krene. Baš dirljivo kako su njima svi dobrodošli i kako su otvoreni za sve opcije. Da imaju još koga taj bi bio za Pupovca.

Avatar tituš
tituš
15:37 29.05.2017.

čudo da Ante nije i prije diplomirao, npr. kao drug Ante Kotromanović ili Pusićka, po skraćenom postupku. Ovo iz razloga jer svi čimbenici dolaze ondje, pa je diplomski mogao biti samo formalnost ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije