Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Natječaj

Još pola godine o rasvjeti će skrbiti Elicom. A što poslije?

26.04.2012., Zagreb - Na Trgu bana Josipa Jelacica, radnici elektre popravljaju i ciste javnu rasvjetu. Photo: Borna Filic/PIXSELL
16.09.2014.
u 15:13

Gradska skupština zimus je glasala protiv novog posla za Elicom, no Upravni je sud tu odluku poništio zbog greške u proceduri

Iako je većina zastupnika Gradske skupštine u veljači odbila prijedlog gradonačelnika Milana Bandića da posao javne rasvjete plati tvrtki Elicom 132 milijuna kuna za četiri godine, o istoj odluci morat će se ponovno glasati na sjednici krajem rujna.

Milijunska zavrzlama

Problem je nastao u proceduri nakon što je tvrtka Elicom, koja održava javnu rasvjetu za grad godinama, Skupštinu tužila Upravom sudu, a koji je donio rješenje da se odluka iz veljače mora poništiti.

–Sud je rekao da moramo donijeti odluku u obliku zaključka, a ne samo glasati za ili protiv. Zbog toga će se o istoj odluci dodjele poslova održavanja javne rasvjete tvrtki Elicom ponovno morati glasati. Nama sud ne nalaže kojeg izvođača moramo uzeti, nego samo da odluku moramo donijeti u obliku zaključka - pojasnio je predsjednik Gradske skupštine Darinko Kosor zavrzlamu nastalu oko milijunskog posla.

Iako novi posao Elicom nije dobio zbog odluke u veljači, izmijenjenom Odlukom o dodjeli poslova održavanja javne rasvjete produžen mu je rok obavljanja poslova na pola godine, a gradonačelnik je bio dužan do listopada izabrati novog/starog izvođača raspisivanjem novog natječaja. Ipak, i ta je odluka prekršena, gradonačelnik natječaj nije raspisao, a zbog čega će se na idućoj sjednici morati glasati o već izmijenjenoj odluci, kako bi se Elicomu produžio ugovor o obavljanju posla još pola godine, a za što će ga platiti oko 18 milijuna kuna.

Povećan opseg posla

Kako piše u obrazloženju odluke gradonačelnika, budući da nije donesena odluku o izboru osobe kojoj će se povjeriti obavljanje poslova javne rasvjete, predlaže se da se rok od šest mjeseci produži na rok od dvanaest mjeseci, čime bi se osiguralo daljnje trajno obavljanje komunalne djelatnosti održavanja javne rasvjete u Gradu Zagrebu.

Podsjetimo, zastupnici su odbili dati posao Elicomu i zbog iznosa koji se na razini godine dana povećao za čak 14 milijuna kuna, u odnosu na ranije godine, a što su iz Elicoma pojasnili povećanjem obujma poslova.

Komentara 4

Avatar XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
XPBAT XPBOJ€ XOPBAT
17:26 16.09.2014.

I trebaju ostati i dalje. Kosor i Ferdelji forsiraju Dalekovod koji bi uzeo u najam kamione od Elicom-a. Pa kaj nam to treba?!

2X
2Xgeneral
19:50 16.09.2014.

a koji su to poslovi povećani??????? nema niti tisuću rasvjetnih mjesta više. jako povećanje. čini se da je to zamagljenje za druga matana. čto radi 40 specijalnih vozila dnevno???? mjenja žarulje??? koliko ih dnevno pregori???? zna se!

DU
Deleted user
07:55 17.09.2014.

Čuo sam neke priče o ovome, tipa kako su već bili poništeni Bandićevi natječaji jer je maštovito jedan od uvjeta da se firma bavila n godina osvjetljavanjem Zagreba, što znači da samo jedna firma dolazi u obzir, ova koja je i do sada to radila. A i da oni to rade odokativno, ako im fali love samo pošalju račun da su promjenili par sto žarulja i to je to, nema načina da se stvarno i provjeri da su to napravili. Itd...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije