Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kvartovska tribina INVENTURA

Još ništa od kanalizacije za Donje Prekrižje, u Vrbanićevoj mačke stavili pod kontrolu

12.09.2014.
u 07:45


Pri kraju su radovi u Mesničkoj, počela i sanacija stuba po Gornjem gradu

Na svoj problem upozoravaju već desetljećima.

Stanovi im prilikom većih kiša plivaju u fekalijama koje se dižu iz septičkih jama. Žive u elitnom dijelu grada, u blizini Banskih dvora te nekoliko kilometara od sjedišta Vlade i Sabora. A sedamdesetak kućanstava u ulicama Donje Prekrižje i Gornji Kraljevec još nemaju spojenu kanalizaciju. Problem su neriješeni imovinsko-pravni odnosi, preko čijih bi se parcela trebala graditi mreža.

Obećavalo im se da će radovi konačno krenuti ove godine. No, čini se da je datum opet pomaknut. Projekt je predviđen u Planu izgradnje za 2014. godinu, no iz Vodoopskrbe i odvodnje nisu mogli potvrditi da će gradnja početi u narednih nekoliko mjeseci.

–Kako bi se izgradila kanalizacijska mreža u Ulici Donje Prekrižje potrebno je prethodno izgraditi sabirni kanal na slivu potoka Kraljevec. U postupku je ishođenje građevinske dozvole za izgradnju sabirnog kanala Kraljevec. Po njenom ishođenju te rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa na trasi sabirnog kanala započet će se s izgradnjom. Nastavno na navedeno će se ugovarati izgradnja kanalizacijske mreže u ulici Donje Prekrižje - rekli su iz ViO-a.

Tako najveći problem na području GČ Gornji Grad-Medveščak i dalje ostaje neriješen, iako je još na Večernjakovoj tribini "Želite li bolji kvart?" lani u studenom obećana nova kanalizacijska mreža. Ipak, rekonstrukcija Mesničke je pri kraju, a uskoro kreće i ona Tomislavovog trga, u čijoj obnovi sudjeluju i građani biranjem ploča koje će se postaviti oko kipa kralja Tomislava. Počela je i sanacija Magdićevih stuba, te stuba Ljubinkovac i Svibovac, no Vinka Mandekića još će morati pričekati.

–Kako bi se pristupilo i izgradnji dijela komunalne infrastrukture potrebno je prethodno riješiti imovinsko-pravne odnose - rekli su iz GČ Gornji Grad-Medveščak. Njihovi susjedi i vijeće jedne od najstarijih četvrti, Donji grad, pak, za novu su školsku godinu hortikulturno uredili gimnazijski kompleks u Križanićevoj, dok je sljedeće godine na redu dogradnja rasvjete. Nakon 15. rujna Zrinjevac kreće i u uređenje dječjeg igrališta u Vrbanićevoj, a konačno se doskočilo i okupljanju mačaka lutalica na tom prostoru.

–Udruga SOS za mace u suradnji s Uredom za poljoprivredu mačke sterilizira, odnosno kastrira i drži pod zdravstvenim nadzorom - rekao je potpredsjednik GČ Donji grad Goran Roje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije