Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži se

Jeste li je vidjeli? Mirjana je otišla u žurbi i nestala...

Foto: Privatna arhiva
26.08.2020.
u 11:29

Mirjana Pišteljak otišla je bez dokumenata i mobitela, visoka je 160 centimetara, teška oko 80 kilograma te dok je zadnje viđena imala je crnu majicu i traperice

Ne znam gdje da je više tražim, gdje bi mogla biti. Tko god ima kakvu informaciju, neka se javi. Vapaj je to Žakline Preininger iz Čakovca čija je sestra, 45 - godišnja Mirjana Pišteljak iz Zagreba, nestala u noći sa subote na nedjelju u četvrti Trnje te joj od tada nema ni traga.

- Ona, naime, boluje od shizofrenije koja joj je dijagnosticirana prije 12 godina. Nema sa sobom lijekove i ne znamo što joj se mota po glavi, ni kome bi se mogla javiti, ni gdje bi mogla otići - govori Ž. Preininger.

Nije to prvi put da se njena sestra, dodaje, izgubila.

- Početkom prošlog tjedna smo se čule preko telefona i rekla je da se ne osjeća dobro. Ona inače živi sama u obiteljskoj kući u Dubravi, no s obzirom na to da joj nije bilo dobro, pozvala sam je u k sebi u Međimurje. I došla je u četvrtak. Dan nakon je otišla u šetnju ujutro i nestala - kaže sestra 45-godišnjakinje.

Tražili su je cijeli dan te navečer prijavili tamošnjoj policiji nestanak. Signal njenog mobitela su locirali u Čakovcu, ali na tom je mjestu nije bilo.

- U subotu je susjeda iz Dubrave zvala da vratila u Zagreb jer je od nje tražila rezervni ključ. Naša teta je odmah stigla do nje, zajedno s policijom, da provjere kako je - objašnjava.

Njihova teta ju je, pak, odvela svojoj kući u Trnje, a u međuvremenu je Žaklina stigla sa suprugom do njih.

- Izgledala je umorno i iscrpljeno. Rekla je da je bila kod prijateljice te izgubila torbu i mobitel. Dosta je okolišala, nije davala konkretne odgovore. No pustili smo ju da se odmori kod tete i otišli spavati kući u Dubravu - navodi sestra nestale.

Sa subote u noć na nedjelju, teta ju je zvala da je Mirjana ponovno nestala. Ostavila je sve stvari iza sebe, nije obukla čak ni cipele, a njena obitelj pretpostavlja da je pobjegla kroz prozor.

- Bila je očito u žurbi. Ponovno smo obavijestili policiju te je od tada nema. Proživjela je traume ove godine. Umrla nam je majka pa je bio potres i uza sve to još situacija s koronom. Tako da ne znamo što joj se po glavi mota - zaključuje Žaklina. 

Mirjana je otišla bez dokumenata i mobitela, visoka je 160 centimetara, teška oko 80 kilograma, a dok je zadnje viđena imala je na sebi crnu majicu i traperice. Ako imate bilo kakve i informacije, javite se u najbližu policijsku postaju.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar cuki2020
cuki2020
08:33 27.08.2020.

Iskače vam članka o Ines Skemder koju su pronašli i pokopali.....

Avatar Cro_co_deal
Cro_co_deal
13:12 26.08.2020.

Auh, teško obitelji....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije