Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Treća istraga

Jelavić o aferi: Nije mi poznat taj slučaj gradnje WC-a

Davor Jelavić
Foto: Goran Jakuš/VLM
31.12.2013.
u 09:31

Nakon nadstrešnica i ilegalnih izmjena GUP-a na red su došli i skupi toaleti

Najskuplji toaleti sagrađeni u gradu, točnije na okretištu tramvaja u Dubravi i Dubecu čija je cijena bila 11 tisuća eura po četvornom metru, postali su predmet treće istrage koju je USKOK pokrenuo protiv bivšeg Bandićeva pročelnika gradskog Ureda za izgradnju grada Davora Jelavića.

Izravna pogodba

Nakon što je pokrenuta istraga o ilegalnim izmjenama Generalnog urbanističkog plana, a zatim ona o preplaćenim nadstrešnicama na tramvajskim stajalištima, čime je gradski proračun oštećen za 6,3 milijuna kuna, najnoviji epilog dobila je i stara afera s toaletima sagrađenim za 1,5 milijuna 2008. godine. Pročelnika Jelavića, njegovu pomoćnicu u Sektoru za građenje Vesnu Lubin i direktora trgovačkog društva Milana Penavu (kuma gradonačelnika Milana Bandića i vlasnika tvrtke Tigra, nap. a.)

USKOK sumnjiči da su Tigri, koja je bila podizvođač radova u Dupcu, izravnom pogodbom, protivno Zakonu o javnoj nabavi pogodovali i dodijelili posao izvođenja radova. Time su naime onemogućili da Grad Zagreb za gradnju toaleta odabere najpovoljnijeg ponuditelja, a u USKOK-ovu rješenju stoji da je tako trgovačkom društvu pribavljena imovinska korist od najmanje 105.000 kuna.

O najnovijoj aferi bivši pročelnik Davor Jelavić, kaže, ne zna ništa.

– Nije mi poznat taj slučaj gradnje WC-a. Dosad su samo ponovljene stare priče, o GUP-u i nadstrešnicama, zbog kojih sam ljetos bio na saslušanju u USKOK-u – komentirao je umirovljeni pročelnik i dodao da je serija istraga pokrenuta protiv njega medijska hajka i osveta bivše oporbe u Gradskoj skupštini, odnosno SDP-a gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Zlatni WC-i” radili su samo nekoliko mjeseci, sada su zapušteni i izvan funkcije, a moderni mehanizam zahoda, automatsko otvaranje vrata i ekrani koji su pokazivali je li zahod zauzet pokvareni već odavno.

Samo se nižu

Treću aferu koja je pogodila njegova najbližeg suradnika komentirao je kratko i gradonačelnik Milan Bandić koji je rekao da je na institucijama da rade svoj posao. Podsjetimo, još prije USKOK je zbog ilegalnih ispravaka GUP-a pokrenuo istragu u kojoj se uz Jelavića našlo još sedam zaposlenika grada. Među njima su pročelnik Stručne službe Vidoje Bulum, bivša tajnica Gradske skupštine Greta Augustinović-Pavičić, pročelnica Jadranka Veselić Bruvo, a prije samo tjedan dana Jelavić je postao i predmet istrage o nadstrešnicama.

>>Davor Jelavić pod istragom zbog Bandićevih 'zlatnih' WC-a

Komentara 11

FR
Franciskoo
14:31 31.12.2013.

Gospon Jelavić, da ste i dalje član SDP-a, vas bi Milanović branio kao što brani samog sebe, svog brata Krešimira, Sabu, Antešića, Lovrićku i Linića od istraga USKOK-a. Novi članovi pristgli u ZG SDP početkom 2000.-te koji su se vrlo brzo dokopali vrha SDP-a, su osvetoljubivi prema bivšim članovima i osnivačima ZG SDP-a, Uostalom znate i sami gospon Jelavić kakav je mentalni sklop tih novih SDP likova, za jednog ste dali i dijagnozu (psihopat). Hehe, ta njuška iz vrha SDP-a je jako dobro to upamtila.

Avatar liquidsky
liquidsky
10:34 31.12.2013.

Jelavić otvoreno i pošteno kaže da o tome ne zna ništa. Dakle, zna netko drugi.

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
19:07 31.12.2013.

Meni se čini da je Jelavić ovdje sporedni lik. . Onog trenutka kad je Bandić najavio da će se kandidirati za predsjednika RH, odnosno kako on to milo veli: "gradonačelnika države", Bajićevi su dobili nalog da izvuku ponešto materijala spremljenogenog za "ne daj Bože". . Očekujem svaki tjedan - slučaj jedan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije