Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
otvorena do sutra

Izložba vintage radio aparata oduševila posjetitelje

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/9
07.11.2020.
u 11:00

Oko 250 aparata iz privatne kolekcije poduzetnika

Više od 250 starih i šarmantnih radio aparata može se pogledati na izložbi privatne kolekcije osnivača i direktor firme Didi Sound, Dušana Cvetojevića. Otvorena je do sutra u Galeriji Klovićevi dvori, a ulaz je besplatan.

"Cilj izložbe je pokazati kako su nekada stare firme i majstori proizvodili kvalitetne proizvode, radio je bio u to vrijeme kao internet preko kojeg su se dobivale informacije iz cijelog svijeta, glazba, vijesti... Istaknuti analognu tehnologiju koja radi još i danas. Svaki od izložaka je zanimljiv na svoj način. Radio povezuje i približava ljude, nacije i na kraju je poruka suživot, međusobna tolerancija i jedinstvo u različitosti", kaže vlasnik retro kolekcije dodajući kako je radio odigrao važnu ulogu u povijesti, posebice u Drugom svjetskom ratu dok su postojale ilegalne radio stanice pokreta otpora, pa mu treba odati priznanje.

"Majstora za servis tih radija danas je vrlo malo, interesantne su i te firme koje više ne postoje poput "Tefag", "Eumig", "Ingelen", "Schaub-lorenz" kao i oni poznatiji "Nordmende", Saba, Telefunken, Grunding, Blaupunkt, Loewe opta, Westinghouse, Bell, Edison, Marconi... Radijom je svijet bio povezan i on je bio preteća današnjeg interneta. Ljudi imaju mnogo toga zajedničkog kada su u pitanju prirodne katastrofe: potres, požar, poplave,bolesti. Čovječanstvo bi se trebalo okrenuti  kulturi i obrazovanju, tehnici, sportu, glazbi i umjetnosti. Želio bih da svijet bude bolji i kako papa reče " Jedinstvo u različitosti", zaključuje Cvetojević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije