Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nastali za vrijeme pandemije

Izložba radova učenika ŠPUD-a u dvorani Jedinsvto

ŠPUD
11.12.2020.
u 14:15

Ulaz na izložbu omogućen je uz držanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Prosinac je inače vrijeme u Školi primjenjene umjetnosti i dizajna kada obilježavaju rođendan škole kroz tradicionalnu izložbu profesora ŠPUD-a te zadnjih godina organiziraju i veliku prodajnu izložbu učeničkih radova "BUSH - Božić u ŠPUD-u" pomoću koje ulažu u novu opremu, alate i materijal. Međutim, ove godine su se stvari promijenile. Izmještenost ŠPUD-a na tri lokacije nakon potresa te pandemija koronavirusa itekako su utjecali na aktivnosti i način na koji će se one odvijati. Stoga su odlučili da će 138. rođendan škole obilježiti izložbom "ŠPUD - IZOLIRANI" i to u alternativnom prostoru Izložbenog salona Izidor Kršnjavi, u velikoj dvorani Jedinstvo.

Izložba "ŠPUD - IZOLIRANI" okupit će radove učenika i profesora na jednom mjestu, i to radove koji su nastali za vrijeme izolacije i lockdowna pa sve do sada.

"Naši učenici su za vrijeme pandemije i karantene izradili veliki broj radova na temu izolacije, rada u izolaciji itd. Situacija u kojoj su naši učenici trenutačno ostali i bez dijela prostora škole u koji se mogu vratiti, a uz koju su tako prostorno vezani, napravila je prostor za promišljanje i pitanje a što sada? Kako ćemo se prema tome postaviti? Kako nam izgledaju novi dani, s novim rasporedima, novim odgovornostima gdje je svaki dan neizvjesan? Radovi učenika i profesora preklapat će se na ove teme, ali i popratiti zadane nastavne teme upravo iz tog razdoblja. Upravo kroz svoje radove i promišljanja o situaciji u koju su stavljeni i kako održati rad umjetničke škole van dostatnih i opremljenih prostora za njih, učenici i profesori, na neki se način bore s ovom krizom na najbolji mogući način", govore iz škole. Ulaz na izložbu omogućen je uz držanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije