Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arhivska građa

Izbio požar u zgradama HZJZ-a i Imunološkog zavoda

Zagreb: Zgrada Imunološkog zavoda
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
29.04.2019.
u 08:17

Iz još neutvrđenih razloga gorjeli su podrumski prostori u kojima se nalazi arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode, a za koje još nije utvrđen stupanj oštećenja

Ugašeni su požari koji su izbili u prostorijama s arhivskom građom na dvije adrese u Rockeffelerovoj ulici u Zagrebu, između ostalog u zgradi Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, izvijestio je jutros Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba zaprimila je jutros u 4:51 sati obavijest o požaru u Rockefellerovoj 2, na kojoj adresi se između ostalog nalazi Imunološki zavod. Iz još neutvrđenih razloga gorjeli su podrumski prostori u kojima se nalazi arhivska građa i uređaji za omekšavanje vode, a za koje još nije utvrđen stupanj oštećenja, navodi Ured za upravljanje u hitnim situacijama. Obilaskom podrumskih prostorija s portirom na adresi Rockefellerova 7, gdje se nalazi HZJZ, utvrđen je isti problem gorenja arhivske građe.

"U gašenju požara sudjelovao je 21 vatrogasac i šest vatrogasnih vozila. Požari na obje adrese su ugašeni, a u tijeku su postupci raskapanja i dogašivanja. Na terenu se osim djelatnika PU Zagrebačke i Javne vatrogasne postrojbe Grada Zagreba, nalazi i dežurni tim Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, a uzrok požara bit će poznat nakon očevida Policijske uprave zagrebačke", stoji u priopćenju. 

VIDEO Šef zagrebačkih vatrogasaca Siniša Jembrih o požaru katedrale Notre Dame:

Ključne riječi

Komentara 9

OB
ObrenM
09:59 29.04.2019.

Kada ce vise uspjeti predaja Imunoloskog podobnima?Sada je prigoda,jer ce se proglasiti ogromna opasnost od smrtonosnog zagadjivanja zraka.Obzirom da je Imunoloski veliki balast i prijetnja prijestolnici prigodna prodaja bi mogla biti za tradicionalnu 1 Kunu.

Avatar indigo25
indigo25
10:06 29.04.2019.

Krenulo je. sad će to lijep izgoriti i za koju godinu tu bude disko klub.

DO
dopizdilomi
09:35 29.04.2019.

Bilo je pitanje vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije