Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kako je na Kosovu

Iz Prištine dolaze u Zagreb, od Bandića učiti o naplati parkiranja

Milan Bandić Priština
Foto: Facebook
1/3
21.03.2014.
u 09:55

Gradonačelnik Zagreba u glavnom gradu Kosova na poslovnom forumu razgovarao o suradnji dvaju gradova, a s gradonačelnikom Shpendom Ahmetijem i o primjerima dobre prakse. Prištinsko izaslanstvo uskoro dolazi u Zagreb vidjeti kako funkcionira Holding

Zagreb se kao glavni grad Hrvatske jače povezuje s glavnim gradom Kosova Prištinom, želja je približiti gospodarstvenike i snažiti veze dvaju gradova - naglašeno je na Prvom poslovnom forumu Zagreb - Priština, kojeg su u Prištini u četvrtak organizirao Kosovsko-hrvatski poslovni klub i Grad Priština.

Na skupu je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji se sastao i s prištinskim kolegom Shpendom Ahmetijem, javljaju iz gradske uprave.

- U općinskoj vijećnici dvojac je, uz veleposlanika RH na Kosovu Zorana Vodopiju i predsjednika Kosovsko-hrvatskog poslovnog kluba Zekija Gashija, razgovarao o funkcioniranju gradova, sadašnjim projektima i širenju suradnje u poslovnom sektoru - ističe se u priopćenju iz Bandićevog ureda.

Foto: Facebook/ Naš potok

Navodi se i da će za desetak dana u Zagreb doći izaslanstvo Prištine, upoznati se s načinom financiranja ZG Holdinga, posebno sustavom naplate parkiranja.
- Svrha posjeta Prištini je pomoći prijateljskom gradu na primjerima dobre prakse iz Zagreba - objasnio je Bandić.

Dodatan je motiv jačanju suradnje, navodi se, i jaka prisutnost albanske nacionalne manjine u Zagrebu - ovdje je, naime, registrirano 13 različitih udruga, društava i klubova koji okupljaju Albance.

>>Zagrebački model parkiranja žele kopirati u Moskvi

>>Bandić u Bruxellesu: Novac iz EU potrošit ćemo na 'kurenje'

Komentara 6

TV
tvrdapixa
20:19 21.03.2014.

U Zagreb kao član prištinskih komunalaca dolazi i direktor prištinske Gradske kanalizacije - Izmet Fekalji

DA
davos24
11:50 21.03.2014.

Supač smo u naplati parkiranja. A tek pauk-služba, tu smo jači i od Amerikanaca.

KR
kristov
15:32 21.03.2014.

Mogli bi doći vidjeti kako se peče kruh, ali prije toga morali bi znati kako se ore, sije, žanje, melje, a tek onda mijesi i peče. Uvijek naopako. Što se tiče holdinga, naši sugrađani kosovari i onako se besplatno voze, kao i mnogi zagrepčani, npr. vojska, policija, umirovljenici, saborski zastupnici, neke kategorije učenika, a ima i budala koje plaćaju kartu! Pa ako to prenesu u Prištinu, brzo će se pozdraviti sa prijevozom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije