Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovorili iz Grada

Tomašević zabranio zastavice za Hod za život jer se ne slaže s njihovim ciljevima

Po Zagrebu postavljene zastave koje najavljuju Hod za život
Patrik Macek/PIXSELL
12.05.2022.
u 14:58

Njegova je "zadnja" oko postavljanja zastava na gradske jarbole te za koje će događaje biti pokrovitelj.

Iz zagrebačke gradske uprave odgovorili su nam zašto ove godine na gradskim ulicama neće biti zastava Hoda za život koji se održava u subotu. Ukratko, razlog je taj što se gradonačelnik s ciljevima Hoda ne slaže, a njegova je "zadnja" oko postavljanja zastava na gradske jarbole. Odgovor iz Grada objavljujemo u nastavku. 

- Gradonačelnik odlučuje za koje događaje će biti pokrovitelj, i pokroviteljstvo odobrava za one događaje koji su u skladu s politikom gradske vlasti. On također daje finalnu suglasnost na mišljenja gradskih zaposlenika vezano za projekcije na fontanama, te za postavljanje zastava na gradske jarbole. Gradonačelnik Tomašević ne slaže se s ciljevima Hoda za život i ne može biti pokrovitelj takvim događajima, što je jasno govorio i za vrijeme kampanje za izbor gradonačelnika - poručili su iz Grada. 

Konzervativna udruga Vigilare na svojoj je Facebook stranici objavila da je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević zabranio zastave "Hoda za život" te ga nazvala "mrziteljem nerođene djece". 

"Premda je organizacija Hoda za život u Zagrebu već ranije imala pisano odobrenje gradskih službi za postavljanje svojih zastava na skoro 70 mjesta po gradu (kao i svake godine do sada), gradonačelnik Tomašević je preko noći odlučio i dao sebi ovlasti da odlučuje tko od Zagrepčana (od čijeg novca dobiva plaću) ima, a tko nema pravo postavljati svoje zastave", navode iz udruge.  Ustvrdili su kako "kreće progon Hoda" te poslali poruku gradonačelniku Tomaševiću i najavili da s poslom kreću i odvjetnici. 

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
15:54 12.05.2022.

evo ideologije, dosla u posjet velikom radniku tomasevicu. a kako li su bencic, raukar i sam tomasevic tijekom kampanje slatko gugutali ‘ideologija nas ne zanima’. toliko su to slatko gugutali da im je nesluzbeni motto te kampanje bio onaj bandicev ‘delat, delat, samo delat’. nasmijmo se grohotom onim naivcima koji su to tomasevicevo, bencickino i raukaricino gugutanje popusili… hahahahahahahahahaha

Avatar sniper
sniper
15:55 12.05.2022.

najljepše je 2022. godine pročitat kako netko zabranjuje nešto. možeš se slagat ili ne slagat, ali zabranjivat nešto, to samo pokazuje kako je nekome glava ostala u prošlom stoljeću...

TO
tow
15:51 12.05.2022.

LGBT zastave DA! Hod za život - NE! Čudna neka demokracija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije