Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Krenula i nova akcija

Iz Fonda 5.5 prikupljeno 700 tisuća kuna za podršku kućanstvima nakon zagrebačkog potresa

Zagreb: Posljedice potresa na Mirogoj
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
20.05.2020.
u 14:23

Potpore za popravak materijalne štete dobilo je 41 kućanstvo, dok je sedam kućanstava dobilo potpore za najam stana.

Fond 5.5 za kriznu podršku, koji je nakon zagrebačkog potresa osnovala Solidarna - zaklada za ljudska prava i solidarnost uz pomoć zagrebačkih djevojaka iz Nizozemske, prikupio je oko 706 tisuća kuna za 48 najugroženijih kućanstava, a pokrenuta je i nova akcija prikupljanja pomoći, prenosi Hina. 

Potpore za popravak materijalne štete dobilo je 41 kućanstvo, dok je sedam kućanstava dobilo potpore za najam stana. Prosječna vrijednost 48 potpora po kućanstvu iznosi 14.716 kuna, namijenjene su hitnim intervencijama, a dodijeljene su temeljem javnog natječaja koji je bio otvoren od 15. do 29. travnja. U tim kućanstvima živi ukupno 132 ljudi, od čega 37 djece, 18 osoba s invaliditetom, te 21 osoba s kroničnom ili teškom bolesti. Iz Fonda 5.5 podržani su također gotovo svi prijavitelji s mjesečnim primanjima koja su ispod imovinskog praga propisanog pravilnikom Fonda od 1800 kuna po članu kućanstva. 

S obzirom na to da je za pokrivanje 31 preostalog kućanstva koje ispunjava sve kriterije potrebno prikupiti dodatnih 393,600 kuna pokrenuta je nova humanitarna akcija Fonda 5.5.

Građani i tvrtke koji žele pomoći doprinos mogu dati uplatom na žiro račun Zaklade Solidarna IBAN HR2424020061500078406, s opisom plaćanja “Za Fond 5.5” i pozivom na broj 03-2020. Za uplate iz inozemstva SWIFT je ESBCHR22. Sve informacije mogu se saznati i na zagrebpotres.com

Kampanju je, podsjetimo, pokrenulo pet Zagrepčanki, članica inicijative „Zagreb Earthquake Relief“ iz Nizozemske koje su skupile 173 tisuća eura, od čega je polovica darovana bolnici u Petrovoj za Palčiće, dok je preostalim dijelom osnovan Fond. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije