Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb

Ivica Lovrić: 'Oko akcije otpad mnogo toga već smrdi'

Zagreb: Dunja Jelić i Ivica Lovrić obratili se medijima
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/3
23.09.2022.
u 11:39

Kao primjer navodi javnu nabavu 15 kamiona za Čistoću čiji je natječaj raspisan tako da se za 11 kamiona može javiti samo tvrtka koja je ujedno i dobavljač spremnika.

Bivši zagrebački pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić komentirao je sumnjive igre koje se odvijaju u pozadini priče oko novog modela odvoza smeća u Gradu Zagrebu.

"S velikim sam zanimanjem pročitao reakciju Renata Peteka oko doniranih podzemnih spremnika tvrtke Komop, jedine koja se javila na natječaj Grada Zagreba za postavljanje podzemnih instalacija za otpad u starogradskoj jezgri. Kako je vrijednost posla 15 milijuna kuna, gospodin Petek kaže da gradonačelnik Tomislav Tomašević tu ponudu mora prihvatiti ili poništiti natječaj".

”Da je ovo izveo Milan Bandić, prosvjednici bi već večeras cijelu Masarykovu pretvorili u pješačku zonu”, piše Renato Petek, a ja mu na toj objavi čestitam, rekao je Lovrić za portal Seebiz. Kaže kako su mu se javili zaposlenici Holdinga koji tvrde da se 'iza kulisa' događaju stvari koje ukazuju na netransparentnost vladajuće stranke.

Kao primjer navodi javnu nabavu 15 kamiona za Čistoću čiji je natječaj raspisan tako da se za 11 kamiona može javiti samo tvrtka koja je ujedno i dobavljač spremnika. Za preostala četiri kamiona, tehničke karakteristike su "pripremljene za jednu drugu tvrtku". Zaposlenici Holdinga kažu i da se kamioni nabavljaju putem financijskog leasinga, dok bi po njima operativni leasing bio puno povoljniji za Čistoću.

Kaže kako je očito da "oko bučno najavljene 'akcije otpad' mnogo toga već 'smrdi', a upozorenja ukazuju da nova vlast pokušava pogodovati nekim dobavljačima". Ističe kako je to neobično za stranku koja se od dolaska na vlast u Zagrebu zaklinje u transparentnost. "U svakom slučaju, zvono za uzbunu zvoni" zaključio je Lovrić.

VIDEO: Najavljeni prosvjedi diljem Rusije: 'Sada će rat zaista doći u svaki dom i u svaku obitelj'

 

 

Komentara 4

DU
Deleted user
16:32 25.09.2022.

Ovaj tip stvarno nema srama. Trebao je dati ostavku odmah nakon izbora. Nema vise njegovog b.

DU
Deleted user
23:33 01.10.2022.

Kad Gusak,Lovric i S.Kojic pocnu bilo sto i bilo koga kritizirat ,onda si na dobrom putu.Ti kriminalci su godinama čerupali gradsku blagajnu bez imalo srama!

EZ
ezer
07:47 24.09.2022.

Ne znam koliko ima smisla javna kritika savjetnika gradonačelnika. Poslovi su nastavljeni samo s drugim ljudima na čelu Grada.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije