Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Sesvetskom Kraljevcu

Ivane, probudi se, ugušit ćemo se, nosi djecu van...

Šesteročlana obitelj otrovala se ugljičnim monoksidom
Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
1/4
03.10.2018.
u 08:49

U kući u kojoj je došlo do trovanja ugljičnim monoksidom uz Ivana Tudora i suprugu bilo je i četvero njihove djece

Tresao se kao šibica kad je ušao rano ujutro i došao ravno do mene na šank. Naručio je kavu, popio je gotovo na eks i bez riječi izišao – riječi su kojima konobar “Triple Os Loungea” u Sesvetskom Kraljevcu opisuje izbezumljenost na licu Ivana Tudora (50) koji je jučer usred noći bio na korak do toga da ostane bez godinu dana mlađe supruge i četvero djece, ali da i sam izgubi život.

Hospitalizirani na Rebru

Bio je oko jedan sat kad ga je iz čvrstog sna probudio uspaničeni glas njegove supruge.

– Ivane! Ivane! Probudi se, brzo, molim te, ugušit ćemo se, djeca se ne bude, pomozi mi da ih iznesemo van – vikala je njegova supruga. U tom trenutku u kući u Željezničkoj ulici koja se, igrom slučaja, nalazi tik uz željezničku postaju u Sesvetskom Kraljevcu, počela je akcija spašavanja četvero mališana. Dvoje starije djece, oba sinovi u, kako su nam kazali susjedi, dobi od desetak te četrnaestak godina, uspjeli su se probuditi nakon što su roditelji otvorili vrata i prozore te je u kuću ušlo malo svježeg zraka. Ivanove kćerkice, od kojih je jednoj tek tri godine, uspjeli su iznijeti na dvorište.

Šesteročlana obitelj otrovala se ugljičnim monoksidom Šesteročlana obitelj otrovala se ugljičnim monoksidom
1/7

– Sreća je da su još obje disale, ali kako nisu znali što se događa, u panici su pozvali hitnu koja je stigla nakon nekoliko minuta. Suprugu i djecu prebacili su u KBC Rebro, a on je odbio liječničku pomoć te se poslije sam odvezao automobilom kako bi bio s njima – prepričava nam prva susjeda Tudorovih te dodaje i kako se obitelj u nedavno renoviranu kuću, u kojoj žive kao podstanari, doselila prije nešto manje od dva mjeseca. Ipak, iako je kuća obnovljena te je na nju stavljena i nova fasada, očito prije sezone grijanja nije očišćen dimnjak.

Zovite dimnjačara

Zagrebačka je policija, naime, očevidom utvrdila da je do trovanja ugljičnim monoksidom došlo zbog neispravnog dimnjaka. Još je jednom stoga uputila apel svima da provjere dimnjake jer gotovo svake godine zbog toga umre nekoliko ljudi. Ivan Tudor jučer je navečer, dok su mu se djeca još nalazila u bolnici, pozvao dimnjačare i krenuo u čišćenje dimnjaka koji ih je zamalo stajao života.

 

Komentara 7

DU
Deleted user
12:00 03.10.2018.

Idiota koji je ovako izveo dimnjak treba ispendrečit i strpat u zatvor...

DU
Deleted user
11:07 03.10.2018.

Ne mogu shvatiti da nitko od školovsnih ljudi ne reagira.Često su problem dimnjaci, ali pvc stolarija bez osiguranog nesmetanog konstantnog ulaska svježeg zraka glavni je uzrok povrata plinova iz dimnjaka, sve tutlek do tutleka jbt.

SP
s_pavlic
11:49 03.10.2018.

Gdje je uopće dimnjak na toj kući?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije