Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predali peticiju

Ispunite obećanje i sredite staru školu!

Zagreb: Roditelji predaju peticiju za što bržu rekonstrukciju škole
Marko Lukunic/PIXSELL
07.02.2021.
u 15:27

Roditelju učenika OŠ Jure Kaštelana na Savici predali su u Gradskom poglavasrtvu peticiju kojom traže obnovu zgrade škole

Roditelji čija djeca pohađaju Osnovnu školu Jure Kaštelana na Savici u petak su su u pisarnici Gradskog poglavarstva predali peticiju s 1056 potpisa. Njome traže rekonstrukciju školske zgrade koja je podignuta 1967. godine, ali nikada, objašnjavaju, nije u potpunosti izvedena prema izvornom projektu.

Nakon više od pola stoljeća, pak, škola se i dalje koristi iako je, kažu, dotrajala i energetski neučinkovita, a prema analizi iz 2012. godine, nema ni dostatnu seizmičku otpornost pa su nakon potresa posebno zabrinuti za sigurnost djece.

– Na objektu je još i azbestni krov pa ne zadovoljava ni građevinske ni državne pedagoške standarde – poručuju roditelji koji već desetak godina od Grada traže da se škola rekonstruira.

Najnovija inicijativa pokrenuta je lani u listopadu, kada su, podsjećaju, uvidjeli da se obećanje o početku radova na jesen neće ostvariti. Njezin je dio i peticija koju je potpisao velik dio roditelja, ali i bivših učenika škole.

– Grad nam je obećao puno toga, a vidjet ćemo hoće li se to i ostvariti. Naša se djeca vesele novoj školi i na njihovim se crtežima može vidjeti koliko to priželjkuju – ističe Sanja Sladić, majka učenika petog razreda.

Komentara 1

RO
Roger66669
15:44 07.02.2021.

99% sam siguran da Milanko Obecanko krece u obnovu skole ako i samo ako mu se bude uklapalo u predizbornu kampanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije