Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treći Muzej realnosti

Interaktivno putovanje u živote ugrožene djece

12.12.2017.
u 10:26

Uz pomoć imnstalacija, holograma,iskustvenih soba...posjetitelji do 13. prosinca imaju priliku p(r)ogledati u stvarnost

Kako bi izgledao naš život da smo se rodili, primjerice, u ruralnom dijelu Somalije? Ili da nam je najsretniji dan u djetinjstvu bio onaj kada bi s neba pala pošiljka s hranom? Sva ta, ali i brojna druga iskustva, koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim, moguće je doživjeti u Muzeju iluzija koji je treću godinu zaredom u organizaciji UNICEF-a postao Muzej realnosti.

Skrb, zaštita, obrazovanje...

U blagdanskome duhu i organizatori su razmišljali o darovima, ali onima za cijeli život, koji su ujedno i tema ovogodišnjega Muzeja realnosti.

– Svako dijete treba hranu, brižne roditelje, zaštitu od nasilja, zdravstvenu skrb i obrazovanje, ali i sustav koji će pomoći to realizirati. Nažalost, još postoje zemlje u kojima su djeci ti darovi samo snovi – istaknula je na jučerašnjem otvaranju Valentina Otmačić, predstojnica Ureda UNICEF-a u Zagrebu. Uz nju, postav koji će se moći razgledati do 13. prosinca otvorili su i UNICEF-ova ambasadorica dobre volje Bojana Gregorić Vejzović te plavi Djedica Goran Navojec.

1/8

Iz iluzije u svakodnevicu

Najzanimljiviji je ovogodišnji eksponat “Lutrija života”, koju mogu zaigrati svi zainteresirani, a iz Muzeja realnosti potom ponijeti trajni podsjetnik na činjenicu da nitko od nas u život ne kreće s jednakih startnih pozicija. Uz pomoć različitih instalacija, holograma, iskustvenih soba i virtualne stvarnosti posjetitelji imaju priliku p(r)ogledati u doživljaje, ne uvijek tako sretne, dječje stvarnosti. Ući u sobu katastrofe te se naći oči u oči s uraganom koji vam razara dom, ući u dva paralelna dječja svijeta, doživjeti invaziju na djetinjstvo u kojem se živi uz zvukove granata i sirena, ući u sobu potencijala i otkriti imaju li oni granice, samo su neki od ovogodišnjih iskustava. Postav obiluje interaktivnim eksponatima, no u njemu su i različiti dječji crteži koji šalju dirljive poruke o željama i potrebama mališana diljem svijeta. Svi koji su spremni pogledati svijet iz tuđih cipela i otisnuti se na interaktivno putovanje kroz najranije djetinjstvo, pozvani su ući u Muzej iluzija kako bi mogli izići u realnost.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije