Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nadzor

Inspektori zbog pušenja zatvorili omiljene klubove zlatne mladeži

pušenje
Anto Magzan
Autori: Diana Glavina, Marijana Zrinjski/VLM
16.05.2010.
u 12:02

U Jackie Brownu inspekcija istjerala goste, u People’su intervenirala policija jer osoblje nije surađivalo

Zbog kršenja tzv. zakona o zabrani pušenja u noći sa subote na nedjelju četiri ugostiteljska objekta u Zagrebu zaradila su optužne prijedloge, a među njima i popularni noćni klubovi Jackie Brown i  People’s koji su osim toga dobili i zabranu rada zbog česta zapaljivanja cigareta. Protiv potonjeg bit će podnesen i zahtjev za prekršajni postupak jer su, kako se navodi u priopćenju Ministarstva zdravstva, priječili inspektore u obavljanju posla. Naime, voditelji kluba oglušili su se na naredbu  sanitaraca da isprazne i zatvore bar pa je intervenirala policija.

Kiša i staklene stijene

Hrvoje Krola, suvlasnik lounge bara Jackie Browna, okupljališta zagrebačke zlatne mladeži u Tkalčićevoj u Centru Kaptol, zatražit će, kaže, očitovanje Ministarstva zdravstva jer tvrdi da ni inspektorima nije jasno što je dopušteno, a što nije, pa kako da njemu bude.  

– Imamo terasu sa staklenim stijenama koje su gotovo uvijek otvorene. Kako je sinoć bilo ružno vrijeme, neki su ih gosti malo pritvorili i zato smo dobili kaznu – kaže H. Krola i dodaje kako im je inspekcija svratila i prije desetak dana, naišla na gotovu istu situaciju te ustanovila da prijestupa nema.

Oprečna tumačenja  

– Neki inspektori kažu da se smije pušiti ako su stakla otvorena, a neki da se ne smije. Zatražit ću od Ministarstva da mi objasni jer pravila nisu jasna – kaže H. Krola. Iako su te večeri gosti istjerani do pola dva, već jučer nastavili su normalno raditi. Koliku će kaznu morati platiti, ne zna, ali boji se da bi moglo ići i do sto tisuća kuna. U People’su, u kojem se također okupljaju poznata estradna lica, inspektori su goste istjerali oko pola jedan. Voditelji kluba, koji tvrde da ih nisu sprečavali u obavljanju posla, i poput Krole, još ne znaju kolika će im biti novčana kazna.

Komentara 40

OB
-obrisani-
16:07 16.05.2010.

Pa po ovom se vidi koliko je nekultura gradjana( ako ih ima još u populaciji ZG više od 50%) Vjerovatno su se branili kako nisu znali i bla,bla.. to što truju i druge oko sebe ... ma nema veze!

QU
qube310
14:14 16.05.2010.

Čemu zakon ako nema tko kaznit prekršitelje :). I nebi trebalo samo oderat vlasnika nego i pušača. Zašto da se mi nepušači trujemo vašim otrovom?

FA
fabry
18:13 16.05.2010.

zakon je zakon i mora se postovati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije