Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREBAČKI STOŽER:

'Imamo lošu epidemiološku situaciju. Ne razmišljamo o generalnom uvođenju nastave na daljinu'

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.10.2020.
u 11:09

Imamo lošu epidemiološku situaciju. Sustav funkcionira vrlo teško. Pozivaju se građani na oprez, kazao je pročelnik Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč

U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 558 novih slučajeva zaraze koronavirusom.  "Od uzroka zaraze i dalje su vodeće negativne epidemiološke anamneze. Epidemiolozi su obradili 306 slučajeva, od čega 214 od ranijih dana, 82 od jučer, a čak 2043 čeka obradu, što nam govori da moramo mijenjati strategiju praćenja epidemije. Sigurna sam da će nadležno Ministarstvo naći model da se to može odraditi", rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić.

U Gradu Zagrebu zabilježeno je 558 novodijagnosticiranih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega je 224 s prebivalištem u Zagrebu, a 334 s boravištem. U protekla 24 sata u Zavodu je provedeno 484 testiranja, a u proteklih tjedan dana više od 11.500. Mjeru samoizolacije dobilo je 349 osoba. Trenutno je ukupno 3470 aktivnih slučajeva zaraze i 8043 aktivnih samoizolacija. 

Također pozitivno je devet učenika i devet djelatnika osnovnih škola te 23 učenika srednjih škola. Ukupno, u samoizolaciju je stavljeno 446 učenika osnovnih škola i 418 učenika srednjih škola. "Imamo lošu epidemiološku situaciju. Sustav funkcionira vrlo teško. Pozivaju se građani na oprez", kazao je Vjekoslav Jeleč iz Gradskog ureda za zdravstvo grada Zagreba

Blagdan Svih svetih

"Pristup u zone groblja pod posebnim su režimom prometa. Trebamo se svi držati mjera i uputa", kazali su iz Stožera. Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić zamolila je sugrađane da se organiziraju i da tijekom tjedna obiđu grobove svojih najmilijih. 

Video: Postavljanje kreveta u Areni za oboljele od COVID-19

Ukupno je pet domova u kojima je koronavirus potvrđen, četiri su u vlasništvu Grada Zagreba. Pozitivno na COVID-19 jest 57  korisnika. Ukupno je 27 djelatnika u samoizolaciji. Kazali su da je u domovima situacija stabilna.

"Cilj novog sustava testiranja jest smanjiti gužve na Štamparu. Htjela bih apelirati na građane da se ponašaju kao da imaju koronavirus", kazala je Sandra Šikić iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo

"Ne razmišljamo o uvođenju C modela, osim u onim školama u kojima to situacija nalaže. Ne razmišljamo o generalnom uvođenju nastave na daljinu", kazao je Jeleč.

Ključne riječi

Komentara 3

SP
Spezzi
12:44 26.10.2020.

Čini mi se kako testiraju da će uskoro biti više umrlih nego pozitivnih !

KO
Kokoiduhovi
08:30 27.10.2020.

Kako je ZET zagrebačka firma, zagrebački stožer sigurno zna tko osigurava da se u busevima i tramvajima provodi mjera distance od 2 metra razmaka i nošenju maski? Kako je osiguran nadzor provedbe?

LA
larala
15:01 26.10.2020.

"Ne razmišljamo o uvođenju C modela, osim u onim školama u kojima to situacija nalaže. Ne razmišljamo o generalnom uvođenju nastave na daljinu", kazao je Jeleč. Došao nalog sa vrha pa se odmah priča mijenja. Sramite se g. Jelač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije