Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izložba radova

Ilustracije 14 autora u galeriji ULUPUH-a

05.02.2020.
u 23:20

Među njima su i djela Patricia Aguera, mladog slikara iz Venezuele koji je uspješan i u kazališnoj kostimografiji te izradi lutaka, Suzane Bernat, ilustratorice koja je izdala prvu varaždinsku slikovnicu...

Ilustracije iz slikovnica, udžbenika, pojmovnika, knjiga poezije, stripova, ali i s ambalaže, oglasa, plakata, predstavljaju se tematskom izložbom “Jedan autor – jedan rukopis, ili..?” koja se otvara večeras u 19 sati u galeriji Hrvatske udruge likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti u Ilici 13. Koncepciju potpisuje Željka Mezić, a u postav su, uz “Boduljka i Žbuniku” pozvanoga autora Darka Kreča, uvršteni radovi 13 članova ULUPUH-ove Sekcije za ilustraciju, strip, karikaturu, animirani film i primijenjeno slikarstvo.

Među njima su i djela Patricia Aguera, mladog slikara iz Venezuele koji je uspješan i u kazališnoj kostimografiji te izradi lutaka, Suzane Bernat, ilustratorice koja je izdala prvu varaždinsku slikovnicu, Vedrana Klemensa, koji je zaslužan i za neke Googleove karikature, Vande Čizmek, višestruko nagrađivane autorice slikovnog udžbenika engleskog jezika, Svebora Vidmara, čije su ilustracije objavljivane i u Večernjem listu, Aleksandra Žiljka, koji je poznat i po romanu “Ndanabova djeca”...

Na listi su također Damir Facan - Grdiša, Jagoda Marović - Sinti, Željka Mezić, Margareta Peršić, Nataša Rašović Bodiš, Hrvoje Ružić i Biljana Šafaržik, a izložba će se moći razgledati do 15. veljače.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije