Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEOVISNI ZA HRVATSKU PROTIV

I oporba i dio vladajućih složni da Tita treba ostaviti u povijesti

Trg maršala Tita
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
23.02.2019.
u 12:56

Gradonačelnik Milan Bandić nije odbacio da bi se Tito mogao naći na nekom drugom trgu, ulici ili parku

Bilo bi dosta – i oporba i dio vladajućih složni su da Josip Broz Tito treba ostati u povijesti. Nije, objašnjavaju, toliko ni stvar u tome smeta li ili paše nekome da se u Zagrebu neimenovane površine nazivaju po nekadašnjem predsjedniku Jugoslavije, nego smatraju da se ne treba vraćati i opet stvarati prijepore zbog teme oko koje su svađe i prosvjedi konačno prestali onog dana kad su ploču na kojoj je pisalo ime maršala Tita zamijenili onom s natpisom Trg Republike Hrvatske.

Gradonačelnik Milan Bandić nije odbacio da bi se Tito mogao naći na nekom drugom trgu, ulici ili parku, na što su reagirali i Neovisni za Hrvatsku, čiji je dio predizborne kampanje na prošlim lokalnim izborima činilo upravo micanje Titova trga.

– Treba prestati s idejom da se maršalu čija je vojska bila agresorska na Hrvatsku i ‘91. daje bilo kakvo mjesto u gradu – odlučna je bila Ana Lederer iz Neovisnih, koja je odmah istaknula i da se više nijednom prijedlogu Grada ne može čuditi. Nakon Palme i Budimira Lončara, govori A. Lederer, što drugo očekivati.

Bandićevi suradnici iz Stranke rada i solidarnosti komentirali su i da je vraćanje Titova imena djelomice i Bandićev inat jer Neovisni su napustili koaliciju u Gradskoj skupštini, nakon čega ih je gradonačelnik smijenio iz svih upravnih tijela javnih ustanova, a Anu Lederer zbog “proceduralnih grešaka” i s mjesta pročelnice za kulturu. Ona je reaktivirala zastupničko mjesto u gradskom parlamentu, a o potencijalnom gradonačelnikovu inatu kaže da je to razina dječjeg vrtića.

– U ozbiljnom gradu ovako se politika ne vodi – kaže Ana Lederer.

>> Bandićevi najotkačeniji videi

Komentara 72

Avatar dpejakovic
dpejakovic
13:50 23.02.2019.

Ubojicu hrvatskog naroda i tvorca komunističke jugoslavije treba kao i njegove štovatelje rješiti onako kako su isti rješavali svoje neprijatelje.

Avatar VinkoL
VinkoL
13:02 23.02.2019.

Idite vi svi titoljubi k tom jednonogom ubojici u posjete i ne vraćajte se.

Avatar anti_komunist
anti_komunist
14:58 23.02.2019.

krivo, njega treba ostaviti na smetliste najgore vrste ....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije