Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
27. revija

I Ford T iz 1922. godine na zagrebačkom reliju oldtimera

oldtimeri (1)
Foto: Grgur Žućko/Pixsell
1/12
10.06.2012.
u 15:30

To je ujedno i najstariji auto u Hrvatskoj u voznom stanju. Kupio sam ga u SAD-u u Marylandu, rekao je vlasnik automobila Davor Ištvanić.

U sklopu svoje tradicionalne godišnje priredbe, najstariji hrvatski Oldtimer klub Zagreb po 27. put organizira reli. Ove godine obilježavaju stotu godišnjicu od prve automobilističke utrke u Hrvatskoj, a okupili su se u subotu ispred Tehničkog muzeja u Zagrebu.

- Posjećenost je i bolja nego što smo očekivali. No kad su stari auti u pitanju, ljudi su uvijek znatiželjni - rekao je organizator Miljenko Paunović.

Najstariji automobil koji se tamo našao je Ford T iz 1922. godine.

- To je ujedno i najstariji auto u Hrvatskoj u voznom stanju. Kupio sam ga u SAD-u u Marylandu, a poseban je po tome što ima postavljene petrolejske lampe, jer se u to doba još prometovalo konjima, pa su one cijelo vrijeme morale gorjeti, kako bi ih konji vidjeli - rekao je vlasnik automobila Davor Ištvanić.

Prvi su se dan oko podneva provozali središtem Zagreba, a glavni dio rallya počeo je u nedjelju u 10 sati, kada su od zagrebačkog HNK krenuli prema Varaždinu, dok se isti dan vraćaju u Zagreb. Trasa rallya je duga 117 kilometara i identična je onoj iz 1912. godine.

Ključne riječi

Komentara 1

AG
Agramer198
16:49 10.06.2012.

Fora!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije