Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REMETE, STENJEVEC I KAMENITA VRATA

I dva sata stizali ranije kako bi se pomolili Gospi

svetišta
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL
1/16
15.08.2014.
u 21:40

Osim misa povodom uznesenja Djevice Marije, u Remetama i Stenjevcu tijekom čitavog dana trajala su i proštenja kojima su se najviše veselili najmlađi Zagrepčani.

Stenjevec, Remete, ali i Kamenita vrata. Odredišta su to na kojima se jučer, kako bi se pomolili Gospi na njen dan, okupio veliki broj Zagrepčana. Kako bi zauzeli svoje mjesto i točno čuli propovjedi monsinjora Stjepana Kožula u Stenjevcu, odnosno kardinala Josipa Bozanića u Remetama, vjernici su do svetišta došli i po dva sata ranije. Među njima bila je Marica Weiss koja je već desetu godinu zaredom na misno slavlje stigla u svetište Majke Božje Remetske.

- Osjećam snažnu potrebu da dođem ovamo i svaki se puta osjećam produhovljeno - objašnjava Marija Weiss iz Maksimira koja se posebno radovala svečanom euharistijskom slavlju koje je započelo nakon povorke iz crkve prema mjestu slavlja, obližnjoj livadi. Kardinal Bozanić vjernicima je poručio kako je okretanje Bogu važno u vrijeme kada su Hrvati suočeni s mnogo problema. A osim misa povodom uznesenja Djevice Marije, u Remetama i Stenjevcu tijekom čitavog dana trajala su i proštenja kojima su se najviše veselili najmlađi Zagrepčani.

- Za nas je ovo jako lijep dan jer imamo priliku pozvati svoje sugrađane da s nama proslave blagdan Velike Gospe - istaknuo je Jadranko Jagarinec, predsjednik KUD-a Frankopan Remete koji više od 20 godina organizira slavlje na kojem predstavlja svoje proizvode i svoj rad.

>>Ne smijemo prepustiti odgoj djece onima koji ne poštuju vrijednosti stvorenosti

Komentara 6

PS
Privatni sektor
10:04 16.08.2014.

Strahota koji su Hrvati bogoljupci, a moral drustva ispod svake ljudske razine.

Avatar morski covik 3
morski covik 3
19:20 16.08.2014.

Da se pomolis Gospi ili Bogu ne moras ni ustati iz kreveta.

Avatar Milokliz
Milokliz
20:24 17.08.2014.

Turbo folk.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije