Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUJANFEST

HVIDR-a želi zabraniti nastup izvođača koji su podržavali velikosrpsku agresiju

Rujanfest
Igor Kralj/Pixsell
04.09.2019.
u 18:16

Iz HVIDR-e grada Zagreba pozivaju Zagrepčane da im se pridruže u bojkotu pjevača koji nisu s našeg podneblja te da tako izraze svoje nezadovoljstvo kako bi organizator ubuduće uzeo u obzir njihova stajališta

Zajednica udruga i članova HVIDR-e grada Zagreba u srijedu je najoštrije osudila postupke organizatora ovogodišnjega Rujanfesta te je pozvala sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su tijekom velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku.

"Ovim putem najoštrije osuđujemo postupke organizatora ovogodišnjega Rujanfesta i pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekoć kulturne glazbene manifestacije odlučili su ugostiti srpske folk-pjevače pod sloganom 'Pomakni svoje granice zabave'", ističu u priopćenju iz HVIDR-e grada Zagreba.

Također ističu kako im takva vrsta zabave, "kada su nam isti susjedi pokušali pomaknuti granice, nije odgovarala ni 90-ih" pa su dali svoju mladost, zdravlje i život kako bi sačuvali našu granicu. "Danas, dva desetljeća kasnije, u našoj metropoli organizatori pravdaju svoj gnjusan odabir izvođača pod istim sloganom, pokušavajući pritom pomaknuti naše kulturološke granice", upozoravaju u priopćenju.

Iz HVIDR-e grada Zagreba pozivaju Zagrepčane da im se pridruže u bojkotu pjevača koji nisu s našeg podneblja te da tako izraze svoje nezadovoljstvo kako bi organizator ubuduće uzeo u obzir njihova stajališta te na Rujanfest pozvao glazbenike u sklopu naših kulturnih, teritorijalnih i ideoloških granica.

"Ovim putem pozivamo sve mjerodavne institucije da zabrane nastup pjevačima koji su za vrijeme velikosrpske agresije pjevali četničke pjesme i iskazivali potporu velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku", stoji u priopćenju Zajednice udruga i članova HVIDR-e grada Zagreba. 

Rujanfest
1/5
Ključne riječi

Komentara 51

ME
medvedgrad
18:42 04.09.2019.

Zasto bi to trebala raditi HVIDRA? Normalno bi bilo da to ucini drzava. Pa cak je to i civilizacijska obaveza.

JA
Javnodobro
18:48 04.09.2019.

Cajke su za neku rupu u koju zalazi dno društvenog lanca (čitaj ispr...k) Rujanfest, Bundek fest i Takva javna mjesta bi trebala biti obilježje kulture i nacionalnog ponosa,a ne sprdačina i čisti kapitalistički mašinering. Samo lova, jedino je to bitno. Drugo ko j...

Avatar anti_komunist
anti_komunist
19:29 04.09.2019.

da smo normalna drzava kao sto nismo, nebi trebala hvidra uredovati neg bi ti pevaci bili vraceni sa Bajakova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije