Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stara godina

Hvala na torti i kavi, ali kad će nam stići veće mirovine?

Zagreb: Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u posjetu domu Sveta Ana
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
1/8
01.01.2019.
u 23:16

U domu Sveta Ana predsjednica je provjerila kako se tulumari

Donijela im je tortu i kavu, i jako je to lijepo, ali kad će porasti mirovine? Da su ljudi u godinama uvijek konkretni, još su jednom pokazali umirovljenici doma Sv. Ana, koje je na Staru godinu posjetila predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Zanimalo je umirovljenike i zašto se predsjednica odlučila na malu novogodišnju turu, koju je započela s njima, a u sklopu koje je posjetila i vatrogasce, policajce te hitnu.

– Željela sam vidjeti kako vi tulumarite – rekla im je prva žena države, a oni joj uzvratili kako za zabavu nisu još prestari.

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL/ilustracija

Šampanjac, ali dječji

Nešto ipak manje feštalo se kod vatrogasaca, gdje je predsjednica dočekala prve minute ove godine, jer upravo su one dečkima iz Savske, već tradicionalno, obilježene intervencijama. Ipak, uspjeli su nazdraviti šampanjcem, i to onim dječjim jer, objasnili su vatrogasci, na dužnosti dopuštena nije ni kapljica.

U posjetu hitnim službama preksinoć je bio, naravno, i gradonačelnik Milan Bandić, a iako su im se rasporedi razlikovali, on i predsjednica sreli su se u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu u Heinzelovoj, a zajedno su obišli i Policijsku upravu zagrebačku. Gradonačelnik je bio i u prenoćištu Crvenog križa u Kosnici, gdje je, tradicionalno, večerao s tamošnjim korisnicima, a za oko mu je zapela i tigrasta mačka, kojoj jednostavno nije mogao odoljeti pa ju je, nakon što ju je izljubio, zamalo ponio i kući. Ponoć je on dočekao na glavnom gradskom trgu, koji je bio prepun Zagrepčana.

Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Stigli na tenore iz Amerike

– Svih ovih godina dolazimo na Trg bana Jelačića. Nekako je tu najljepše, dobra je glazba, obvezan je vatromet u ponoć, a posebno nas je razveselilo što nastupa Hladno pivo jer su oni bili i na dočeku 2014., koji pamtimo po posebno dobroj zabavi – otkrili su nam Valerija, Martin, Sanja, Ivana i Dominik, koji su Novu 2019. čekali u drugom redu do pozornice. Nešto ipak dalje u gužvu smjestili su se Britanci s narančastim kapicama na kojima su bila izvezena njihova imena, dok su u rukama držali lončiće u koje su točili kuhano vino. Nisu, međutim, oni bili jedini stranci koji su za uplovljavanje u novu godinu odabrali Zagreb.

– Za ovaj smo godišnji planirali Hrvatsku, odnosno upravo glavni vaš grad. Ponajprije zbog Adventa, koji smo morali pogledati, a na trg smo došli jer su nam rekli da je atmosfera inače odlična. I nisu nam lagali, genijalno nam je – ispričali su nam Jackson i Rebecca, koji su Četiri tenora došli slušati iz dalekog Miamija na Floridi.

Komentara 3

OB
ObrenM
07:13 02.01.2019.

Magla,magla,magla oko nas.

BR
Bret
07:32 02.01.2019.

Nismo na TV-u vidjeli jel bilo zagrljaja i poljubaca za vatrogasce u ponoć

DO
dopizdilomi
12:39 02.01.2019.

Pa zar niste dobili? Ah da, vi ne živite u Švicarskoj, samo odabrani.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije