Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HUP

HUP: Policijska intervencija u Varšavskoj bila je neprimjerena

Damir Kuštrak
Goran Stanzl
16.07.2010.
u 12:44

Hrvatska udruga poslodavaca ocijenila je najnovije događaje u vezi izvedbe projekta „Cvjetni“ u Zagrebu nepotrebnim i štetnim za ukupne hrvatske gospodarske interese.

Hrvatska udruga poslodavaca ocijenila je danas najnovije događaje u vezi izvedbe projekta „Cvjetni“ u Zagrebu nepotrebnim i štetnim za ukupne gospodarske interese Hrvatske, a policijsku intervenciju ocijenili su nepotrebnom.

- Događaji i slike iz Varšavske šalju krive poruke o našoj zemlji, i kao takvi potencijalno mogu imati dugoročno negativne učinke na odabir Hrvatske za neke nove investicijske projekte. Izražavajući svoje protivljenje nepoštivanju prava na započinjanje radova prema svim važećim dozvolama, Hrvatska udruga poslodavaca izražava i svoje neslaganje s primijenjenom policijskom intervencijom smatrajući da se osiguranje početka radova moglo izvesti na mnogo primjereniji način - priopćili su iz HUP-a.

Iz HUP-a ističu da su dosljedni zagovaratelji poštovanja prava i primjene Zakona u poslovanju te pozivaju izvršnu i sudbenu vlast na zaštitu prava.

- To svakako podrazumijeva i pravnu sigurnost investicija. I u našoj bi zemlji moralo zaživjeti pravilo da je posjedovanje svih potrebnih dozvola jamac za započinjanje s izvedbom projekta. U protivnom investitori će se sve teže upuštati u takav hazard pravne nesigurnosti vlastitih investicija. Zato je slučaj Varšavska poučan za sve sudionike. Našoj su zemlji potrebne investicije, potrebno je otvaranje novih pogona. To je najizravniji način novog zapošljavanja. A bez pravne sigurnosti koja mora biti u temelju svakoga investicijskog pothvata (a to je u današnjim uvjetima gotovo svaka investicija), nema novih poduzetničkih inicijativa pa tako nema niti novog zapošljavanja - zaključuju u HUP-u.

Podsjetimo, jedan od najistaknutijih aktivista protiv kopanja Varšavske ulice Teodor Celakoski iz udruge Pravo na grad sredinom svibnja žestoko je napao HUP i njegova predsjednika Damira Kuštraka, zbog neizravnog pritiska na Vladu i grad u zaštiti interesa krupnog kapitala.

Ključne riječi

Komentara 29

LY
Lynx
13:50 16.07.2010.

Samo čekam da se javi ustaška banda i čovjeka nazove Crvenim kmerom...

GR
Gradinar
06:40 17.07.2010.

RE: NJUŠKALO I vi kao i vođe prosvjednika u Varšavskoj, a na žalost kao i neki nazovi znanstvenici. gledam sinoć doktora znanosti kako lamentira o prosvjedu, interesima, legitimitetu. Nevjerojatno neznanje, sumnjam da je nemjera. Policija treba raditi po zakonu. Točno.o. Da razlučimo: Tko u državi ( svakoj, pa i Hrvatskoj) odlučuje o tome što je zakon i kako ga provoditi? Prosvjednici kao svoj interes ističu - očuvanje Varšavske, Zagreba, demokracije, prava.... I svaki od njih govori ( kao i nesretni doktor sinoć) da je Varšavska imovina starih i djece, da je Zagreb grad svih njegovih građana, da se oni upravo za to zalažu, da imaju prava. A tko je bilo koga od prosvjednika ovlastio bilo čime u Zagrebu govoriti u njegovo ime? Tko je i na koji način bilo kojoj udruzi, pojedincu dao legitimitet o zastupanju? U demokracijama, a od toga povjest ne pamti bolje, iako nije savršeno, postoji jedan jedini način stjecanja legitimiteta i prava na donošenje i provođenje zakona - izbori. Neki od tih prosvjednika ( Matula) su bili i na izborima, što samo po sebi isključuje njihovu civilnu crtu i svemu daje politički ton, dobili su onoliko legitimiteta koliko imaju, a to je vrlo malo. Samo što to ne mogu podnijeti. Jedini način tumačenja njihovih prisvajanja svega u ovome gradu i zemlji jeste - mi imamo više prava od nekih drugih. Ti drugi su dotepenci, šljakeri, divljaci, lopovi...., sve same kvalifikacije koje se vode ruku uz ruku sa rasizmom. A od tzv. uljudnih građana. Smiješni su ti tipovi. Dakle, ako se već lamentira o zastupanju nečega i nekoga, onda ne treba sliovati društvo, demokratske stečevine, svjetska pravila, a sve u svome interesu. Činjenica jeste da ni jedan od tih lidera i liderčića Varšavske ne bi odavno ni na kavu tamo došao da nije medija i stejcanja onoga što nemaju - javnoga imena koje ne znaju zaraditi svojim profesionalnim radom. Ili su se navukli na čuveno ime Varšavska ( Varšavski geto) gdje su nekada neki ljudi legendarnom hrabrošću branili pravo na svoj život i za to bili spremni platiti najstrašniju cijenu. Smiješni su i tužni ti ljudi.

IV
iviccpasalic
13:19 16.07.2010.

DA,Dolje banda komunistička

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije