Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobro djelo

Humanitarna akcija: Vatrogasci se utrkuju do vrha zgrade za Kolibriće

Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama Zagreb Firefighter stair challenge
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
15.11.2018.
u 14:51

Cijela humanitarna akcija, sve kotizacije i donacije prikupljaju se u svrhu Udruge Kolibrići

Vatrogasci grada Zagreba uz sav rad i trud koji daju za građane 365 dana u godini, a pritom i veliku požrtvovnosti i puno dobrovoljnog rada, žele pomoći našim bližnjima još više te zadnjih šest godina provode projekt humanitarnog karaktera.

Riječ je o Humanitarnoj vatrogasnoj utrci stepenicama u poslovnoj građevini VMD-a, Strojarska 20, Zagreb, koja će se održati 01.12.2018., s početkom u 10.00. Vatrogasci u punoj opremi sa izolacijskim aparatom na leđima natječu se tko će brže stići stubištem na vrh građevine, pri čemu savladavaju sveukupno 31 etažu, odnosno 666 stepenica. Na taj način provjeravaju svoju spremnost za obavljanje svog vatrogasnog poziva ali ujedno čine još jedno humanitarno dijelo. Osim navedenog, od ove godine odlučili smo uključiti i najmlađe vatrogasce, odnosno vatrogasnu djecu i mladež. Oni će se utrkivati samo 4 kata.

Cijela humanitarna akcija, sve kotizacije i donacije prikupljaju se u svrhu Udruge Kolibrići ( http://www.kolibrici.hr ), udruga roditelja vitalno ugrožene djece, prvenstveno za nabavku CoughAssist uređaja i aspiratora za uklanjanje sekreta iz pluća za članove Udruge „Kolibrići“. Te ukoliko se akcijom prikupi više novaca istim će se kupiti i ostakla pomagala za kupanje, medicinski kreveti, dizalice za transfer nepokretnih osoba.

Cijela Humanitarna akcija odobrena je od strane Grada Zagreba, Gradski ured za socijalnu zaštitu i odobe s invaliditetom, KLASA:UP/I-551-28/18-011/41, URBROJ: 251-17-11-2/3-18- 6, dana 24. rujna 2018., te traje od 01.10.2018. do 03.12.2018. Utrka je od prve godine međunarodnog karaktera (u istoj sudjeluju od prve godine i kolege vatrogasci iz Slovenije), a svake godine na utrci natječe se sve više vatrogasaca, te je prošle godine istu istrčalo 161 vatrogasac, dok je prve godine na istoj sudjelovalo tek nešto više od 30 vatrogasaca.

U sklopu utrke organiziramo i informiranje građana o cijeloj akciji dana 17.11.2018. od 9 do 14 sati kod Kumice na Dolcu, gdje će vatrogasci ujedno i odraditi trening na stepenicama, a zajedno s nama biti će i članovi udruge Kolibrići. Svi koji su nam voljni pomoći mogu nas doći podržati na Dolac, kao i na samu utrku gdje će vatrogasci proći i krug oko zgrade ukoliko ne bude padalina, tj. suho vrijeme. Jednako tako pomoći nam se može volontiranjem na samoj utrci, ili novčanom pomoći uplatom na račun Humanitarne akcije HR7223600003513337134.

Više o svemu možete pročitati na našoj facebook i web stranici:

http://www.zagreb-firefighter-stair-challenge.com.hr/

https://www.facebook.com/ZagrebFirefighterStairChallenge/

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije