Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveta Nedelja

HSS demantira Krunoslava Markovinovića

Sveta Nedelja
GORAN STANZL/PIXSELL
21.07.2010.
u 08:00

HSS je reagirao na izjavu K. Markovinovića da njegovu smjenu traži baš ministar regionalnog razvoja.

“Krunoslav Markovinović iznosi niz netočnih konstatacija i tendencioznih optužbi vezanih uz ministra regionalnog razvoja Božidara Pankretića. Netočno je da je B. Pankretić vršio ili vrši bilo kakav pritisak na K. Markovinovića i Povjerenstvo za sukob interesa jer za to nema potrebe – i samo Povjerenstvo utvrdilo je 5. listopada 2009. godine da ministar nije u sukobu interesa”, piše u demantiju HSS-a.

Haesesovci su reagirali na izjavu Krunoslava Markovinovića, predsjednika Gradskog vijeća Svete Nedelje, kojega dio vijećnika, uključujući i HSS, želi smijeniti s te funkcije. Naime, Markovinović je rekao da zahtjev za njegovu smjenu dolazi od Božidara Pankretića, kojem saborsko Povjerenstvo za sukob interesa, a u kojem je i Markovinović, nije dalo da sam sebi dodjeljuje poticaje.

- Sve odluke za pojedine razine HSS donosi na tijelima dotičnih razina tako da potpredsjednik stranke Božidar Pankretić nije sudjelovao u aktivnostima vezanim uz želju dijela vijećnika Gradskog vijeća Svete Nedelje da se izglasa nepovjerenje Krunoslavu Markovinoviću - piše još u dopisu HSS-a.

Podsjetimo, u ponedjeljak je odgođena sjednica svetonedeljskog Vijeća nakon što je većina vijećnika otišla, nezadovoljna što K. Markovinović nije dopustio da se glasuje o njegovoj smjeni. Nova sjednica zakazana je za sljedeći ponedjeljak, no za tu sjednicu na dnevnom redu se ne nalazi točka o zahtjevu za smjenu K. Markovinovića.

- Prema odredbama Statuta i Poslovnika prekinuta sjednica se nastavlja s utvrđenim dnevnim redom koji je izglasan na prekinutoj sjednici. U svojoj poznatoj boljševičkoj maniri, Markovinović ignorira činjenicu da je prva točka dnevnog reda "Donošenje odluke o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća" te je ne uvrštava na dnevni red nastavka sjednice - piše pak u priopćenju svetonedeljskog SDP-a, čiji su vijećnici bili među najglasnijima i prvi su pokrenuli val odlaska sa sjednice vijeća održane u ponedjeljak.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije