Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ometaju njihov rad

HSLS: Nakon 5 mjeseci Grad Zagreb još nije kompletirao školske odbore, prijavili smo ga prosvjetnoj inspekciji

Zagreb: OŠ Miroslav Krleža prva je obnovljena škola u Zagrebu nakon potresa
Slavko Midzor/PIXSELL
23.01.2022.
u 10:43

O tome kako se kasni s kompletiranjem školskih odbora pisao je i Večernji list, a tada su nam iz Grada objasnili da "zapinje" u provjerama predloženih kandidata, kao i da bi selekcijski postupak trebao biti završen do kraja listopada.

Predsjednik i saborski zastupnik zagrebačkog HSLS-a prijavio je zagrebačku upravu Prosvjetnoj inspekciji jer još nije oformila sve školske odbore u zagrebačkim obrazovnim ustanovama. 

- Iako je Grad Zagreb kao osnivač 9. kolovoza 2021. raspisao javni natječaj za članove školskih odbora, oni do danas nisu izabrani. Školski odbori zagrebačkih obrazovnih ustanova nakon četiri mjeseca od početka školske godine te pet mjeseci od raspisivanja natječaja nisu u potpunosti uspostavljeni, što dovodi, posebice u trenutačnom vremenu pandemije, do problema u vezi s njihovim radom kao i poteškoća prilikom donošenju vrlo često ključnih i hitnih odluka - piše u prijavi koju je podnio Klasić. 

O tome kako se kasni s kompletiranjem školskih odbora pisao je i Večernji list, a tada su nam iz Grada objasnili da "zapinje" u provjeravama prijavljenih kandidata, kao i da bi selekcijski postupak trebao biti završen do kraja listopada. Međutim, kako se može vidjeti prema objavljenim odlukama na gradskim stranicama, do početka siječnja još uvijek se na tome radilo pa je tako, primjerice, 3. siječnja imenovao članove školskog odbora u OŠ Rudeš. 

- Neimenovanjem članova školskih odbora Grad Zagreb kao osnivač ne ispunjava tu svoju zadaću, čime znatno negativno utječe na redovan rad obrazovnih ustanova, zbog čega je razvidno da je ugrožen javni obrazovni interes građana Zagreba - stoji u prijavi. 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Barba
Barba
12:49 23.01.2022.

Ne mogu pronaći dovoljno ideološki podobnih koji će bespogovorno nametati Možemo! ideologiju u školama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije