Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONACIJA MATERIJALA

HSLS: Bandić prebacuje odgovornost na vijećnike u slučaju da mu inicijativa ne uspije

Konferencija za medije Stožera civilne zaštite grada Zagreba i gradonačelnika Bandića
Foto: POOL
1/3
14.04.2020.
u 17:13

Gradonačelnika pozivaju "da preuzme odgovornost i počne racionalno djelovati kao institucija koja koristi stručne službe i stručnjake pri saniranju posljedica potresa".

Organizacija i plan gradske uprave te trošenje prikupljenih sredstava koji je gradonačelnik Milan Bandić obećao da će ići za kupnju građevinskog materijala za one koji si sami žele popraviti štetu nastalu potresom 5,5 po Richteru je najblaže rečeno, samo po sebi upitno. Mišljenje je HSLS-a koji tvrde kako sad i kad se napokon nešto pokrenulo tri tjedna nakon potresa, odgovornost se prebacuje na vijećnike te kako nije nužno da oni usred pandemije koronavirusa izlaze na teren kako bi popisali sve oštećenike koji trebaju materijal.

"Oni nisu profesionalne i stručne osobe te dodatno ugrožavaju svoje zdravlje kao i zdravlje svojih sugrađana, osobito s obzirom na to da je Grad već prikupljao podatke o oštećenjima putem online upitnika. Ako je potrebna dodatna procjena, nju moraju obaviti stručne osobe", priopćio je HLSL dodajući kako naputak koji su dobili vijećnici i članovi mjesnog odbora da popišu kome i koliko materijala ide je nedovoljno detaljiziran.

"Nije ni navedeno prema kojem će se kriteriju dodjeljivati građevinski materijal i u kojim količinama, što ostavlja veliku mogućnost da se on neće osigurati na učinkovit način svim zainteresiranim osobama jer u samoj priloženoj tablici nedostaju bitni podaci, poput, primjerice, broja telefona", stoji u HSLS-ovom otvorenom pismu.

Ovaj je potez, odnosno inicijativa, već viđena, dodaju, u smislu trošenja novca iz gradske blagajne te se na taj način cjelokupni problem neće riješiti.

"Zagrebački HSLS smatra da je uključivanje i participacija građana i njihovih predstavničkih tijela prilikom izrade i provedbe takvog okvira itekako dobrodošla, što ćemo bezrezervno podržati, ali istodobno trenutačno osuđuje ovakav diletantski gradonačelnikov pristup jer dosadašnji njegovi potezi koji se tiču ove problematike nisu transparentni, racionalni ni smisleni, zbog čega je čitav proces unaprijed osuđen na propast te se HSLS oštro protivi tomu da se u njega uvlači i mjesna samouprava". navodi HSLS. 

Gradonačelnika pozivaju "da preuzme odgovornost i počne racionalno djelovati kao institucija koja koristi stručne službe i stručnjake pri saniranju posljedica potresa".

"Vidljivo je da ovakvim postupanjem u slučaju neuspjeha ove mjere gradonačelnik opet želi prebaciti odgovornost i krivnju na vijećnike i građane", zaključuje stranka.

Komentara 2

LA
larala
16:22 15.04.2020.

Ma vidi gospode, usred epidemije korona virusa teško je ići skupljati informacije što kome od ljudi treba da si koliko toliko osiguraju kuće od daljnjih šteta al, nije im teško ne raditi ništa, sjediti doma i primati plaću. Sram vas bilo.

KO
Kokoiduhovi
21:05 14.04.2020.

Imate vi pravo. Ja ću zatražiti 2000 crijepova, 22 m3 greda, 10 m3 letvica i td., ako mi slučajno pretekne, poklonit ću potrebitima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije