Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štete ogromne

Sljeme i dalje blokirano: Nevrijeme srušilo stotinu stabala

Foto: Hrvatske šume
1/16
14.05.2019.
u 16:33

Sljemenska cesta je zatvorena i puna izvaljenih stabala te molimo građane da se zbog svoje vlastite sigurnosti ne pokušavaju probiti prema vrhu Medvednice, navodi se u priopćenju HŠ-a

Iz Hrvatskih šuma (HŠ) priopćili su u utorak kako je Sljemenska cesta zatvorena za promet te mole građane da se zbog vlastite sigurnosti ne kreću vozilima na vrh Medvednice jer je cesta puna izvaljenih stabala.

"Sljemenska cesta je zatvorena i puna izvaljenih stabala te molimo građane da se zbog svoje vlastite sigurnosti ne pokušavaju probiti prema vrhu Medvednice", navodi se u priopćenju HŠ-a u kojemu i mole građane koji žive u blizini šume da izbjegavaju kretanje po njoj.

Foto: Hrvatske šume

Navode i kako nije moguće utvrditi razmjere štete uzrokovane nevremenom na Medvednici, ali da očekuju da će biti velika. Dodaju da su njihovi radnici na terenu i rade sve što je u njihovoj moći da što prije očiste prometnice i saniraju štetu.

Sanacija će trajati tjednima, a debla, uglavnom bukve, će biti prodana ugovorenim partnerima koji već imaju zakupljene redovni otkup drveta od Hrvatskih šuma.

Komentara 5

AI
airwarrior
17:40 14.05.2019.

sad bu kod čišćenja opet bilo posječeno jedno slomljeno i 20 zdravih ko i kod prošlog nevremena

Avatar Grunf
Grunf
17:23 14.05.2019.

to je posljedica prekomjernog sječenja šume na Medvednici

DU
Deleted user
18:04 14.05.2019.

Evo razloga bandiću da odgodi rok za žičaru na 2025 godinu. "Bez povjesnih razloga nitko ne treba hodati sljemenskom šumom"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije