Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varšavska

“Hoto rampa” prošla je tehnički pregled

Graža (1)
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/3
10.03.2011.
u 17:06

Investitor od Grada neće tražiti uloženih 12 milijuna kuna, a aktivisti Prava na grad šute o prosvjedima.

Rampa podzemne garaže centra Cvjetni prošla je jučer tehnički pregled te joj slijedi dobivanje dozvole za korištenje. Uloženih 12 milijuna kuna investitor Hoto grupa neće potraživati od Grada, priopćili su jučer predlažući rješenje da se tim iznosom obnove okolne ulice i pločnici, fasade te pomogne gradska kultura.

Bez očitovanja o slučaju

Svojevrsno je to finale ulaza u garažu zbog kojega se mjesecima prosvjedovalo, blokiralo Cvjetni trg, bacalo pred kamione, držalo se govore, mjerilo njezine gabariti itd. Konkretno, prema riječima investitora, ulaz u podzemnu garažu dug je 20 i širok sedam metara, postavljeni su prometni znakovi, zidna rasvjeta, kromirane ograde, cvjetnjaci...

Razočarani u mjerodavne institucije i Državno odvjetništvo kojemu su još prije godinu dana podnijeli kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Milana Bandića kojega smatraju odgovornim za pogodovanje investitoru, iz udruge Pravo na grad poručuju da će uskoro poduzeti akcije radi sprečavanja sličnih “slučajeva”. Hoće li opet prosvjedovati protiv kompleksa koji se idući mjesec već otvara, čelnik udruge Teodor Celakoski nije htio odgovoriti.

– Nevjerojatno je da se nakon toliko vremena Državno odvjetništvo nije očitovalo o slučaju. Provedena je kriminalistička obrada, no oni se nisu izjasnili da je prijava odbačena – rekao je Celakoski. Dodao je i kako će “na Skupštinu raditi pritisak da se u gradu ne dogode nove varšavske”.

Pritisak na gradsku vlast

 – Izvršit ćemo pritisak da gradska vlast sukladno svojim zaključcima donesenim još u veljači na Skupštini, onemogući događanje novih varšavskih po gradu. Izmjene GUP-a koje zabranjuju gradnju garaža u središtu grada, kopanje rampi i preizgrađenost grada moraju se napokon primijeniti – poručio je Celakoski i Pravo na grad.

Ključne riječi

Komentara 5

TV
tvrtko3
18:51 10.03.2011.

Meni nije jasno koji su ku....c ovaj Celekovski i Tomašević da bi oni bili ti koji će odlučivati što će se graditi u gradu a što ne. Daj Bože više ovakovih projekata u centru grada, da bi Zagreb bar donekle ličio na nešto.

VI
Vito
07:40 11.03.2011.

tvrtko3 - bilo bi zanimljivo kad bi ti stanovao u stanu koji je imao pogled na Sljeme, a sad ispred prozora ima betonski zid. Baš bi bilo lijepo vidjeti u vrijeme ljetnih sparina i vručina kako dišu vlasnici zazidanih stanovaa usred Zagreba. Bit će zanimljivo pitati suce ustavnog suda kako im se sviđa parkirati u graži koja je izgrađena korupcijom i nepoštivanjem zakona?

VI
Vito
07:45 11.03.2011.

Investitor od Grada neće tražiti uloženih 12 milijuna kuna Evo dokaza o korupciji - platio sam sebi za izgradnju, a želi povrat od građana. Taj ugovor je napravljen potpuno sukladno službenom objašnjenju značenja riječi korupcija. Gdje se to objašnjenje možeože pročitati? U jednom starmo broju Večernjaka, od vremena početka galame o borbi protiv korupcije, kad je sama policija službeno objavila što za njih znači korupcija i kad moraju na nju reagirati. A ipak sami svoju riječ ne poštuju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije